Facebook'taki Sosyal Oyun İstatistikleri - Haberler - indir.com

Facebook'taki Sosyal Oyun İstatistikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

San Francisco'da dün düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda yapılan bir sunum sonucunda sosyal ağ platformu Facebook üzerinde oynanan sosyal oyunlar ile ilgili istatistiksel bilgiler ortaya çıktı.

Dünya'nın en büyük sosyal medya platformu olarak aylık 1.3 milyar aktif kullanıcısı bulunan Facebook üzerinde her ay 375 milyon kişi oyun oynuyor. Aktif kullanıcı sayısını düşündüğümüzde bu rakamın Facebook kullanıcılarının yaklaşık dörtte birine denk geldiğini anlayabiliyoruz. Özellikle platform üzerinde Candy Crush Saga gibi oyunların olması bu rakamın büyüklüğünde rol oynayan en önemli etkenler arasında yer alıyor.

Candy Crush Saga

Bunun yanı sıra Facebook'un masaüstü ve mobil uygulamaları aracılığıyla oyunlara her gün ortalama 735 milyon yönlendirme yapılıyor. Bu sonuçta bize kullanıcıların arkadaş listelerinde olan kişilere oyun taleplerini ne kadar sık gönderdiklerini ve bu durumdan rahatsız olan kullanıcıların şikayetlerinde de haksız olmadıklarını gözler önüne seriyor.

Facebook üzerinden en çok oynanan ve en popüler oyun ünvanını elinde bulunduran Candy Crush Saga'nın yanı sıra Farm Heroes Saga ve Pet Rescue Saga gibi oyunların yer aldığı ve bu 3 oyununda King şirketine ait olduğu, bunlarla birlikte Zynga'nin Facebook oyun geliştiricisi ünvanını elinden aldığı da gün yüzüne çıkmış oldu.

Facebook Oyun İstatistikleri

Facebook'un yaptığı açıklamaya göre oyun rakamlarına ek olarak oyun taleplerinde bazı iyileştirmelere gideceklerini ve geliştiricilerin artık oyun taleplerindeki ifadeleri daha da kişiselleştirebilecekleri de belirtiliyor.

Bu sayede de oyun talebini gönderen kullanıcının ne istediği karşı tarafa daha da net bir şekilde iletilebilecek. Bu iyileştirmeyle beraber Facebook, oyuncuların oyun taleplerini daha aktif bir şekilde yanıtlamalarını ve oyunlara daha aktif bir şekilde katılabilmelerini amaçlıyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ