Facebook'taki otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

Facebook'taki otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 15:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi olan Facebook, otomatik video oynatma özelliği yüzünden pek çok kullanıcının beğenisini kaybetmiş durumda. Fakat Facebook'un otomatik video oynatma özelliği kapatılabilir. Bugün ise haberimizin asıl konusu olan Facebook otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır size onu anlatacağım. Otomatik video oynatma özelliğini sadece masaüstü bilgisayarlarda değil, akıllı cihazlarda da kapatabilirsiniz. Bu nedenden ötürü otomatik video oynatma özelliğini nasıl kapatacağınızı siz okurlarımıza ayrı ayrı anlatacağız.

Facebook otomatik video kapatma nasıl yapılır?

Şayet Facebook'a internet tarayıcısı yolu ile bağlanıyorsanız, otomatik video oynatma özelliğini kapatabilmek için Facebook'un ayarlar kısmından video ayarlarını açmanız gerekiyor. Bu adımı gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken diğer işlem videoları otomatik oynat seçeneğini kapalı olarak seçmeniz gerekiyor. Bundan böyle videolarınız otomatik olarak oynamayacaktır.

Android işletim sistemi için Facebook otomatik video kapatma nasıl yapılır?

Akıllı cihazlarda kullandığınız sosyal medya devi Facebook'u ise uygulama ayarlarını açtıktan sonra videoları otomatik oynat seçeneğini gene az önce dediğim gibi kapalı yapmanız gerekiyor. Fakat Facebook burada sizi biraz yokuşa sürüklüyor diyebilirim. Neden diye soracak olursanız ise menüler kısmında sizi birazcık oyalıyor. Bu sebepten ötürü işlemi nasıl gerçekleştirmeniz gerektiğini siz değerli okurlarımıza tek tek anlatıyorum.

1 - İlk olarak yapmanız gereken işlem Ayarlar menüsüne ulaşmamızı sağlayan görseli seçmeniz gerekiyor. (iOS'ta alt menüde bulunuyor)

2 - Burada yer alan aşağı kısımda 'Ayarlar ve Gizilik' yazan butonu buluyoruz seçiyoruz.

3 - Ayarlar menüsü ilk bakışta karışık gelebilir ve birçok seçenek mevcut ancak biz tek bir sekmeyi arıyoruz. Oda 'Medya ve Kişiler' menüsü video ayarlarının yapıldığı yer. Ayarlar menüsünü aşağı kaydırarak doğru sekmeyi bulabilirsiniz.

4 - Video ve diğer medyalarla ilgili tüm sorunları  buradan kontrol edebilirsiniz. Bizim asıl amacımız otomatik video oynatmayı kapatmak olduğu için biz size direkt olarak 'Otomatik Oynatma' sekmesine yönlendiriyoruz.

5 - Son işlem olarak kendimize en uygun ayarı seçiyoruz. Bu sayede özellikle de data kullanırken videoların otomatik oynatılması sonucu veri kaybı yaşamamızın önüne geçiyor.

iOS işletim sistemi için Facebook otomatik video kapatma nasıl yapılır?

İşletim sistemleri esasında birbirinden farklı gibi görünmüyor olsa da,sosyal medya uygulamaları söz konusu olduğu zaman sunulan özellikler birbirine benzer oluyor. iOS işletim sisteminde yalnızca ilkn işlem farklı şekilde yapılıyor. Android işletim sisteminde ayarlara giriş sekmesş üst kısımda mevcutken, iOS işletim sisteminde aşağıda bulunuyor.

 





PAYLAŞ