Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı! - Haberler - indir.com

Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 11:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Son zamanlarda oldukça fazla gündemimize gelen Facebook'a dair bir yeni haber daha geldi. Bu haberde sıkça duyduğumuz Facebook'un veri sızdırmasına dair yeni bir haber. Skandallarla karşımıza çıkan Facebook, yolun hala sorunlarla devam ediyor. Şimdi de Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!

Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!

Facebook API'sında bulunan bir hata sonucunda 6,8 milyon kişinin fotoğrafları üçüncü parti uygulamalarına sızdırılmış olabilir. Facebook Login'i etkileyen bu sorun, üçüncü parti uygulamalarının fotoğraflarınıza ulaşmasına olanak sağlıyor. Normalde bu uygulamaların sadece zaman tünelinde paylaşılan fotoğraflara erişmesi gerekirken, yüklenmeyen fotoğraflara da erişebildikleri ortaya çıktı. Facebook'un Marketplace for Facebook ve Facebook Stories'deki fotoğraflarında etkilenmiş olduğunu düşünüyoruz. Facebook şirketine göre bu sorun, 13 Eylül ile 25 Eylül arasında yaşandı.

Facebook ve MIT, 4 milyara yakın insana açık adres tanımlamak için yapay zeka geliştiriyorFacebook ve MIT, 4 milyara yakın insana açık adres tanımlamak için yapay zeka geliştiriyor

Sorun onarılmış olmasına rağmen, 1500 adet üçüncü parti uygulaması, tüm fotoğraflara erişebilmiş olabilir. Facebook yaptığı açıklama sonucunda kullanıcılardan özür dilerken, uygulama geliştiricileri bu sorundan etkilendiklerini anlamaları için araçlar sunacaklarını söyledi. Firma geliştiriciler ile çalışarak etkilenen kullanıcılardaki fotoğrafları sileceğini de belirtti. Sosyal medya devi etkilenmiş olabilecek kullanıcılara bir uyarı gönderecek ve hangi parti uygulamaların bu soruna yol açtığını gösterecek. Facebook yaşanan bu olumsuz durumun ve sıkça veri sızıntılarının yaşanmasının firmanın kullanıcı verilerini korumakta yetersiz kaldığını belirtiyor.


İlgili uygulamalar
Facebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldiFacebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldi
Facebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyorFacebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyor
Facebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecekFacebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecek

PAYLAŞ