Facebook'ta yeni tepki ifadeleri nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Facebook'ta yeni tepki ifadeleri nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-02-26 10:07:10
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en büyük sosyal platformu olan Facebook'a 'Reactions' yani Beğen tuşuna alternatif olan tepki ifadeleri geldi. Henüz bu tepkileri kullanmayanlar için hazırladığımız bu haberde söz konusu ifadelere nasıl ulaşılır? ve Yeni ifadelerin anlamları neler? gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Facebook'ta arkadaşınızın ya da herhangi birinin durum güncellemesine 'Beğen' butonu dışında yeni eklenen tepki ifadeleri ile cevap verebilirsiniz. Bu ifadelerden Love (muhteşem), haha, wow (inanılmaz), angry (kızgın) ve sad (üzgün) anlamına geliyor.

Bu ifadeleri halen kullanmadıysanız, nasıl kullanacağınızı aşağıdaki rehber aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Yeni tepkiler masaüstünde nasıl kullanılır?

Facebook'a web tarayıcısı üzerinden giriş yaptıysanız, arkadaşınızın ya da herhangi birinin paylaşımının altındaki 'Beğen' butonunun etrafında farenizi gezdirin. Yeni ifadeler karşınıza çıkacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken tek nokta, istediğiniz tepki ifadesinin üzerine gelmeden fareye tıklamayın.

Her gönderi en çok aldığı üç tepkiyi göstermektedir. Bunların üzerine tıklayarak kaç kişinin ilgili paylaşıma tepki verdiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Bireysel olarak bir paylaşıma sadece bir ifade ile cevap verebilirsiniz. Eğer tepki verdikten sonra fikriniz değişirse, bunu değiştirme imkanına sahipsiniz.

Yeni ifadeler mobilde nasıl kullanılır?

Facebook'un mobil uygulamasını tamamen kapatın ve tepki ifadeleri görünmeden tekrar açın. Bir defa 'Beğen' butonuna tıkladığınızda, diğer tepkiler ortaya çıkması için o butona basılı tutmanızı sağlayacak bir yönlendirme mesajı ile karşılaşacaksınız. Mobil uygulamada yeni tepkileri hemen göremeyebilirsiniz.

Şimdilik Facebook Reactions özelliği sadece gönderilerde, fotoğraflarda ve videolarda aktif. Bireysel kullanıcıların yaptıkları durum güncellemelerinde ise önümüzdeki günlerde aktif olacak.





PAYLAŞ