Facebook'ta Veri Tasarrufu Yapmak İçin Ne Yapılmalıdır? - Haberler - indir.com

Facebook'ta Veri Tasarrufu Yapmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-08 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazlarda bulunan sosyal medya uygulamalarının veri tüketimi konusunda oldukça başarılı olduklarını göz ardı etmemek gerekiyor. Burada sadece uygulamaları suçlamak pek de doğru olmayacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda yaşanılan çevrede Wİ-Fİ kullanım oranı yüksekse herhangi bir sıkıntı söz konusu olmuyor. İletişim teknolojileri konusunda başarılı bir noktaya gelmiş ülkelerde herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Fakat şöyle bir durum var ki, gelişmekte olan ya da gelişmemiş ülkelerde hücresel ağ fiyatları daha pahalıdır. Bu veriler doğrultusunda uygulama anlamında çeşitli tedbirler alarak ilerlemekte fayda vardır. Bu yazımızda dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medyası Facebook uygulamasında veri tasarrufunun nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. 

Sosyal medya devi Facebook'ta veri tasarrufu yapmak için iki farklı yöntem söz konusudur. Bu konu ile ilgili yüksek çözünürlüklü resimler ya da otomatik oynatma videoların çok faydalı çözümler getirilmiştir. Sadece bir kaç ayar üzerinde oynama yaparak Facebook'ta veri tasarrufu yapabilirsiniz. Özellikle de iPhone ve iPad modelli cihazlarda sadece bir kaç klasik yöntem üzerinde işlem yapabilirsiniz. Çünkü Veri Tasarrufu Modu, söz konusu bu cihazlarda henüz aktif halde değildir.

Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama ZamanaFacebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana

iOS'ta Klasik Yöntem

Akıllı cihazlarda kullandığımız uygulamalar bildiğiniz üzere çok ciddi veri tüketimi yapıyor. Bu sebeple uzun süre sonra akıllı cihazınızın batarya ömrü de git gide tükenmektedir. Akıllı cihazınızın batarya ömrünü uzatmak için çeşitli önlemler alarak kullanımınızı profesyonel boyuta getirebilirsiniz. iOS işletim sistemli akıllı cihazlarda veri tasarrufu yapmak istediğiniz de buna ilk olarak Facebook'tan başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için ilk olarak Facebook uygulamasına girin ve daha sonra sağ alt köşede yer alan ayarlar menüsünden Hesap Ayarları kısmına giriş yapın. İşlemlerinize devam etmek için daha sonra Videolar ve Fotoğraflar menüsüne tıklayın. Buradan, videoları ve fotoğrafları HD yükle modundan çıkararak veri tasarrufu işlemlerinize başlamış olursunuz. Bunun yanı sıra aynı zamanda videoların sadece Wİ-Fİ ağına bağlıyken açılmasını tercihe diyor ve bu sayede çok daha sağlıklı bir şekilde akıllı cihaz kullanıyorsunuz. 

Android'de Facebook Veri Tasarrufu Modu

Android işletim sistemine sahip akıllı cihazların bataryasını korumak adına Facebook uygulamasında veri tasarrufu modu kullanılıyor. Android cihazlarda Facebook ile veri tasarrufu yapmak için Facebook'a girin ve sağ üst köşede yer alan Ayarlar bölümüne erişim sağlayın. Sayfanın biraz aşağısına indikten sonra Veri Tasarrufu Modu adından bir menü ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu menüde sağ kısımda bulunan tikleri kapatarak işleminizi tamamlayacaksınız. Akıllı cihazınızı uzun ömürlü ve daha sağlıklı bir şekilde kullanmak için yapacağınız en önemli adımlardan biri de uygulamaları veri tasarrufu modu ile kullanmak olacak. Akıllı cihazınızı çok daha verimli hale getirmek için sizde işe ilk olarak Facebook'u veri tasarrufu modunda kullanmaya başlayarak yapın. Akıllı cihazınız nasıl kullandığınıza bağlı olarak değişim göstermektedir. Sizde akıllı cihazınızı zenginleştirmek isterseniz kullandığınız uygulamaları veri tasarrufu modu ile kullanmaya odaklanın.


İlgili uygulamalar
Facebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine SonuçlandıFacebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine Sonuçlandı
Facebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan YoldaFacebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan Yolda
Facebook Hesabınızda Doğum Tarihi Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?Facebook Hesabınızda Doğum Tarihi Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ