Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur? - Haberler - indir.com

Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-14 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma servisi olan Messenger için odalar ve video konferans oluşturma yöntemine bu içeriğimizde bakacağız. Facebook Messenger odanızı Facebook veya Messenger uygulaması üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook’ta Messenger odaları ve video konferans oluşturma

Facebook Messenger kullanıcılarının iş ile kişisel mesajları ayırmasını sağlayacakFacebook Messenger kullanıcılarının iş ile kişisel mesajları ayırmasını sağlayacak

Messenger uygulamasından bir oda oluşturmak istediğiniz zaman aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

  • iPhone cihazınızdan Facebook Messenger uygulamasını açın.
  • Uygulamanın altında yer alan kişiler simgesine dokunu.
  • Sayfanın üst bölümündeki “Oda Oluştur” kısmına dokunun.

Daha öncesinde Facebook üzerinden video konferans özelliğini kullanmadıysanız, bazı yapmanız gereken işlemler bulunuyor. Facebook bu noktada sizlerde kamera ve mikrofon kullanım izni isteyecektir. Bu izinleri verdikten sonra uygulama sizi oluşturmuş olduğunuz odaya yönlendirecektir.

Messenger odanıza başkalarını davet edin

Oluşturmuş olduğunuz yeni Messenger odanız hazır olduğu zaman artık arkadaşlarınızı odaya davet edebileceksiniz. Ekranın altında büyük bir “Paylaşım Bağlantısı” düğmesi yer alıyor. Buna bastığınız zaman iOS paylaşım ekranı gelecektir. Daha sonraki adımda bağlantı adresinizi kopyalayın ve davet etmek istediğiniz arkadaşınız ile paylaşım. Ekranın sol üst köşesinde yer alan aşağı yönlü ok simgesine basarak uygulamaya geri dönebilirsiniz.

Gelen çağrıları kilitlemek

Messenger Rooms gibi eklenti halinde sunulan uygulamaların kullanım esnasında yaşattığı genel problem, davet etmek istediğiniz insanların ek uygulamanın ait olduğu ana sağlayıcı Facebook’un kullanıcısı olmanız gerekiyor. Bu durumda odanıza dahil olmak isteyen insanların arkadaşınız olmasa da sohbet dahil olma ihtimali oluyor. Bu noktada Facebook durumunuzu yayınlayabilir ve oda bağlantınızı paylaşabilir.

Messenger odalarının güvenliğini sağlamak için Facebook, direkt Messenger Odaları ekranından kimlerin katılabileceğiniz seçmenize olanak sağlıyor. Bağlantıyı paylaş sekmesinin hemen üstünde “Kimler Katılabilir” adlı bir bölüm bulunuyor. Bu sekmeye dokunduktan sonra iki seçenek göreceksiniz. Bu seçenekler, bağlantı adresine sahip olan kişiler ve sadece Facebook’taki kişiler olarak sunuluyor.

Ek özellikler

Açmış olduğunuz oda içerisindeki sohbete başlamadan önce kameranızı açmak istemiyorsanız bunu yine oda ayarları bölümünden sağlayabilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan video kamera simgesine bastığınızda kameranız kapanacaktır. Diğer yandan ön ve arka kameralar arasında geçişte yapabilirsiniz. Görüşmeyi sonlandırmak için ise sağ üst bölümde yer alan video simgesinin yanındaki X simgesine dokunarak sohbeti bitirebilirsiniz.


Facebook Messenger Kids Türkiye'de kullanıma sunulduFacebook Messenger Kids Türkiye'de kullanıma sunuldu
Facebook Wikipedia kartları gösteren bir özelliği test etmeye başladıFacebook Wikipedia kartları gösteren bir özelliği test etmeye başladı

PAYLAŞ