Facebook'ta İstenmeyen Gönderiler Nasıl Engellenir? - Haberler - indir.com

Facebook'ta İstenmeyen Gönderiler Nasıl Engellenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-09 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Günümüzde en yaygın aktif kullanıcı sayısına sahip olan Facebook dünyanın en yaygın sosyal ağ uygulaması. Hem eski arkadaşlarınızı bulabileceğiniz hem de yeni arkadaşlar edinebileceğiniz bir uygulama olan Facebook’ta arkadaş listenizin geniş olması da bazı sorunlara neden olabiliyor. Bu sorunların başında ise istenmeyen gönderiler yer alıyor.

Farklı görüşlerden ya da ideolojilerden sahip arkadaşlara sahip olmak her ne kadar kulağa güzel gibi gelse de, sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar kişinin gerginlik yaşamasına neden olabiliyor. Kullanıcıların bazı arkadaşları tarafından paylaşılan gönderileri görmek istememesine ise, Facebook tarafından bir çözüm bulunmuş durumda. Kişi arkadaş listenizden çıkarmaya gerek olmadan, Facebook ayarlarını kendinize göre kişiselleştirebilir ve istemediğiniz gönderilerin haber akışınızda yer almasının önüne geçebilirsiniz.

Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir?Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Facebook Messenger'da Aktif Olduğunuzu Nasıl Gizlersiniz?

İstenmeyen Gönderilerin Önüne Nasıl Geçilir?

Facebook’ta istenmeyen gönderileri engelleme işlemi sadece birkaç dakika içerisinde yapabileceğiniz oldukça kolay bir işlem. Öncelikle yapmanız gereken ilk şey, Facebook’u uygulama üzerinden değil, internet tarayıcınız üzerinden açarak, kendi profilinize giriş yapmak. Ardından yukarıda bulunan arama butonuna gönderilerini görmek istemediğiniz kullanıcının adını yazarak bir kereliğine mahsus profilini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Facebook Messenger'da Aktif Olduğunuzu Nasıl Gizlersiniz?

Profil sayfası açıldıktan sonra sağ bölümde “Takiptesin” bölümü yer alıyor. Bu sekmeye tıklayarak bu seçeneği “Takibi Bırak” seçeneği ile değiştirerek devre dışı bırakmanız gerekli.

Bu işlemin ardından kişinin gönderileri bir daha sizi rahatsız etmeyecek. Arkadaşlarınızı ya da aile üyelerinizi, arkadaş listenizden çıkarmak yerine karşılaşmak istemediğiniz gönderileri engellemek iste bu kadar kolay.  İşlemi geri almak istediğiniz de ise, yine kişinin profilini ziyaret ederek, “Takip Et” seçeneği ile rahatlıkla geri alabilirsiniz.

 


İlgili uygulamalar
Facebook girişlerde yüz tanıma sistemine geçebilirFacebook girişlerde yüz tanıma sistemine geçebilir
Facebook Eski Haline Geri DönüyorFacebook Eski Haline Geri Dönüyor

PAYLAŞ