Facebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldi - Haberler - indir.com

Facebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 13:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Instagram'dan sonra Hikayeler özelliğine geçen Facebook, Hikayeler özelliğini yenilemek için kolları sıvıyor. Bundan sonra Facebook kullanıcıları Facebook'ta hikaye paylaşırken bakın ne yapabilecek? 

Facebook Grup Hikayeleri tüm dünyaya açılıyor

Facebook Messenger İçin Önemli Özellik GeliyorFacebook Messenger İçin Önemli Özellik Geliyor

Facebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldi

Sosyal medya platformlarında artık anlık paylaşımlar yapmak daha eğlenceli hale geldi. İnsanlar sosyal medya mecralarında önceden uzun uzun yazılarını ya da uzun uzun anlattıkları bir vieo paylaşımı yapıyorlardı. Ancak Snapchat tarafından başlatılan bir akım ile tüm sosyal medya mecralarını kasıp kavurdu. Snapchat anlık kısa hikaye paylaşımı olan bir sosyal medya mecrası idi. İnsanlar bu yeni özelliği o kadar çok sevmişlerdi ki artık herkes Snapchat'te kısa ve anlık gönderiler paylaşıyordu. Hatta bu gönderiler 24 saat sonra otomatik olarak yayından kalkıyordu. 

Grup hikayelerinin kötü kişiler tarafından kullanılmaması için önlemde alındı

Şimdilerde ise Facebook Hikayeler özelliğini kullanıcıları için en iyi şekilde sunmaya hazırlanıyor. Hatırlayacak olursanız geçen sene Grup Hikayeleri adı altında Facebook kısıtlı bir kapasitede kullanıma sunmuştu. Grup sayfasının üzerinde yer alan grup hikayeleri, üyeler tarafından tıklandıkça görülebilecek. Hatta hikayenin hemen yanında yer alan Ekle butonu ile hikayeye ekleme yapabilmek mümkün olacak. Grup hikayelerine ekleme yapmak tıpkı kendi hikayenize ekleme yapmakla aynı çalışıyor. Yeni bir fotoğraf çekerek ya da daha önceden çektiğiniz bir fotoğrafı galerinizden seçerek paylaşabilir, aynı zamanda efektler ekleyebilirsiniz. Birden fazla kişilerin ortak kullanım alanı olacak olan grup hikayeleri, kötü amaçlı insanların kullanımına açık olacağı için Facebook bir önlem ele aldı. Facebook grup moderatörlerine hikaye içeriklerini yönetmek için bazı araçlar sunulacak. 

 


Facebook hikaye arşivi nasıl kapatılır?Facebook hikaye arşivi nasıl kapatılır?
Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!
Facebook Messenger Baştan TasarlanıyorFacebook Messenger Baştan Tasarlanıyor

PAYLAŞ