Facebook'ta Etkileşiminizi Arttırmak İçin 7 Basit Yöntem - Haberler - indir.com

Facebook'ta Etkileşiminizi Arttırmak İçin 7 Basit Yöntem

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uzun bir zamandır dünyanın en büyük kitlesine sahip olan sosyal medya platformu Facebook üzerinde etkileşim sorunları yaşansa da, hala markalar ve reklam verenler tarafından en iyi reklam mecrası olarak Facebook görülüyor. Durum böyle olunca Facebook reklamları önemli bir hal alıyor. Sizde Facebook’a reklam vermek istiyorsanız veya vermiş olduğunuz bir reklam var ise, sizlere bu içeriğimizde Facebook’ta etkileşimi arttırmak için yapabileceğiniz adımlardan bahsedeceğiz. Bildiğiniz üzere her sosyal medya platformunda reklam modelleri yer alıyor. Facebook’ta bunlardan birisi olurken gelin şimdi reklam stratejinizi ve etkileşiminizi arttıracak olan bazı maddelere göz atalım.

Facebook’ta Reklam Etkileşimini Arttırmak İçin Yöntemler

Hedef Kitlenin Önemi

Reklam vereceğiniz konu ve hedef kitlenizi iyi tanımanız gerekiyor. Sizin ilgi çekeceğini düşündüğünüz şey, hedef kitleniz tarafından beğenilmeyebilir. Etkileşiminizi iyi oranda arttırmak istiyorsanız, hedef kitlenizin ihtiyaçlarını önemseyerek iyi tanımanız gerekiyor. Hedef kitlenizi tanımak için Sayfa istatistikleri oldukça yardımcı olacaktır. Orada yer alan verileri inceleyerek takipçilerinizi ve kitlenizi daha iyi tanıyabilir ve onlara yönelik içerikler sunabilirsiniz.

Zuckerberg Facebook'un dünyayı iyi hale getirdiğine inanıyorZuckerberg Facebook'un dünyayı iyi hale getirdiğine inanıyor

Sayfanızda kitlenizin hangi içerikte daha fazla etkileşime girdiğini bularak o içerik türüne yönelik reklamlar ve paylaşımlar yaparak sayfadaki etkileşimi yükseltebilirsiniz.

Etkili Görsel Kullanımı

Görsel bulunan bir paylaşım Facebook üzerinde normal bir paylaşıma göre daha fazla etkileşim alıyor. Facebook ise yakın çekim fotoğrafları ve müşteri fotoğraflarından seçim yapmanızı öneriyor. Profesyonel bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duymadan akıllı telefonunuz ile bile göze hitap eden dekorlar sayesinde oldukça etkileyici fotoğraf kareleri yakalamanız mümkün olacaktır. Diğer yandan Facebook’un mobil studio sayfasının önermiş olduğu uygulamaları kullanarak yine fotoğraflarınızı iddialı karelere dönüştürebilirsiniz.

Canlı Yayınlar ve Video Paylaşımları

Facebook’ta fotoğraf paylaşımlarının daha fazla etkileşim aldığını sizlere söyledik. Tıpkı fotoğraf kadar oldukça etkileşim alan video paylaşımları da önemli bir rol oynuyor. Video içeriklerinin daha maliyetli olacağı akıllara gelirken, bu noktada yine akıllı telefonlar yeterli olacaktır. Videoları dikey formatta çekerek hem normal paylaşım hem de hikaye paylaşımları gerçekleştirebilirsiniz. Facebook’ta yapacağınız canlı yayınlar da ise video içeriklerinden tam altı katı daha fazla etkileşim elde edebilirsiniz.

Açıklamaları Kısa Tutun

Sosyal medya kullanımı ağırlıklı olarak mobil cihazlar olduğu için bu kullanıcı kitlesi genelin yüzde 88’ini oluşturuyor. Facebook verilerine göre ise kullanıcılar haber kaynağında bir içerik için 1.7 saniye zaman ayırıyor. Bilgisayar tarafında ise içerik başına 2.5 saniyelik bir sürenin ayrıldığı ortalaması bulunuyor. Bu noktada kullanıcıların dikkatini çekecek kısa ve açıklayıcı içeriklerin olması gerekiyor. Bu sayede hızlı bir geçiş sağlanmış olacak ve kullanıcıların beğenisini kazanarak etkileşim kazanmış olacaksınız.

Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?   

Doğru Saatlerde Düzenli İçerik Girişi

Bu yöntem neredeyse tüm sosyal medya mecraları için geçerli diyebiliriz. Etkileşiminizi arttırmanız için sayfanızda düzenli paylaşımlar ve içerik girişleri yapmanız gerekiyor. Facebook algoritması gereği ise her paylaşımınızı tüm takipçileriniz göremeyecektir. Ancak bu noktada ise doğru saatlerde paylaşım devreye girecektir. Bu noktada takipçilerinizin çoğunluğunun aktif olduğu saatlerde paylaşım yapmanız daha yararlı olacaktır.

Yine bu noktada sayfanızın istatistikler bölümünden yararlanarak hangi içerikleriniz hangi saatlerde daha fazla etkileşim aldığını tespit edebilirsiniz. Paylaşım sıklığı ve saati oldukça önemli olurken Facebook, haftada en az 2 veya 3 kez paylaşım yapmanızı öneriyor.

Tuzak İçerikleri Tercih Etmeyin

Etkileşim tuzağı içerikler ile Facebook bir mücadele içerisinde olurken etkileşim için kullanıcılarınızdan beğeni veya paylaşım istemeyin. Bu durumda ise yine tuzak paylaşım konumunda bulunup Facebook tarafından içerik puanlarınız düşürülecektir.

İçeriklerinizde takipçilerinizin fikrini sormak veya soru sormak gibi kullanabilirken, etkileşim tuzağı olacak yöntemlerden uzak durmanız etkileşiminizin artması yönünde olumlu bir fayda sağlayacaktır.

Facebook Hikayeler Özelliği

Facebook’un sunmuş olduğu hikayeler özelliğini kullanın. Etkileşim ve sayfa samimiyeti için oldukça etkili olacak olan bu durumda hikaye türündeki içerikleriniz için de bir etkileşim sağlayacaktır. Takipçileriniz ile olan bağı güçlendirecek adımlardan birisi olan Hikayeler özelliğini kullanmayı ihmal etmeyin.




İlgili uygulamalar
Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?
Facebook'a ara vermek insanları mutlu ediyorFacebook'a ara vermek insanları mutlu ediyor
Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!

PAYLAŞ