Facebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısı - Haberler - indir.com

Facebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın iOS 14.5 güncellemesi ile sunduğu veri gizliliği politikası, Facebook'u uzun bir süre zora sokacak gibi gözüküyor. iOS'un yeni sürümü ile beraber iPhone ve iPad kullanıcılarının verilerinin izinsiz toplanmasını engelleyen şirket, bu hareketi ile sosyal medya devinin kişiselleştirilmiş reklamlar göndermesini engellemiş olacak. Fakat gelirinin çoğunu bu reklamlardan elde eden Facebook, kolay kolay geri vites yapmayacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre medya devi, son birkaç gün içerisinde veri takibini kabul etmeyen iPhone ve iPad kullanıcılarına uygulamanın ücretli olabileceği yönünde tehditler gönderiyor. 

Facebook bildirimleri görüldü

Verizon tarafından yapılan araştırmalara göre ABD'deki iPhone ve iPad kullanıcılarının yalnızda yüzde 4'ünden onay alan Facebook, bu rakamı dünyada en fazla yüzde 12 oranına çıkarabilir. Kazançlarını büyük anlamda toplanan verilerle oluşturulan kişisel reklamlardan elde eden şirket, bu zamana kadar hiç karşılaşmadığı bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Elde edilen bilgilere göre gelir kaybını engellemek için harekete geçen sosyal medya devi, biraz daha sert seçeneklere başvurmaya başladı. 

Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecekSpotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek

Konuyla ilgili olan iddialara göre Apple kullanıcıları, son birkaç gündür Facebook ve Instagram kullanırken sık sık çeşitli bildirimlerle karşı karşıya gelecek. “Facebook’u ücretsiz tutmamıza yardımcı ol” sözleriyle kullanıcılarına çeşitli baskılar uygulayan sosyal medya devi, veri takibine onay verilmesi gerektiğini savunuyor. Birçok kişi tarafından fazla saldırgan bulunan bu kampanya, uygulamayı ücretli yapma tehdidi olarak nitelendiriliyor. Apple'ın yaşanan son gelişmelere karşı nasıl bir karşılık vereceği merak edilirken, iki dev arasındaki sorunun mahkeme aşamasına geçmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Facebook ve Apple arasında yaşanan bu sorunun nasıl şekilde sonlanacağını kestirmek şu an için pek de mümkün gözükmüyor. Ancak gelecek günlerde yeni gelişmeler olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

 


Veri skandallarıyla gündemden düşmeyen Facebook'tan kullanıcılarına gözdağıVeri skandallarıyla gündemden düşmeyen Facebook'tan kullanıcılarına gözdağı
Facebook, rakibi Signal'in hesabını sildi!Facebook, rakibi Signal'in hesabını sildi!
Donald Trump'ın Facebook yasağı devam edecekDonald Trump'ın Facebook yasağı devam edecek

PAYLAŞ