Facebook'a verilen ceza yetersiz bulundu - Haberler - indir.com

Facebook'a verilen ceza yetersiz bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-12 15:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook son günlerde tüm kesimlerin tepkisini toplayan skandalla gündeme gelmeye devam ediyor. 87 milyona yakın kullanıcısının kişisel verilerini Cmbridge Analytica adlı şirkete satmasının ortaya çıkması ile tepkilerin odağında yer alan Facebook bu bilginin doğruluğunu kabul etmiş ve şirkete dava açılmıştı. 2015 yılında Facebook' un finansörlerinden bir tanesi konumunda yer alan şirket , 2016 ABD başkanlık seçimlerinde ve birçok seçimde de kullanıcıların verilerini ele geçirerek kullanıcı analizi yaptığı iddia edilmişti.

Facebook'a verilen ceza artabilir!

Ele geçirilen bilgilerin seçim araştırmalarında kullanıldığının ortaya çıkması ile birlikte konu ile ilgili Mark Zuckerberg kullanıcılardan sayısız bir şekilde özür dilemiş ve hakim karşısında ifade vermişti. Ancak durumu bildiği halde durumun ortaya çıkması ile olası cezayı hafifletmek için dilenen özür , kullanıcıları hiç de tatmin etmemişti. Söz konusu skandalın ortaya çıkması ile birlikte İngiltere , Facebook' a karşı adeta bir savaş başlattı. Bu durumdan önce 2012 yılında da Facebook' a ait olan fotoğraflardaki yer alan yüzleri otomatik olarak algılanıp etiket önerisi sunulması özelliğine de sert bir şekilde karşı çıkan İngiliz devleti , söz konusu özelliğin kendi ülkesi içinde kullanılmasını yasaklamıştı.

Ayrıca son günlerde Brüksel' de yapılan NATO zirvesinde Brexit oylamasındaki kullanıcı bilgilerinin çalınması ile konuşulan İngiltere' de söz konusu olayın ortaya çıkması ile birlikte Mark Zurckerberg günah keçisi ilan edilmiş ve İngiltere' ce suçlu görülmüştü. Bu olayların ardından İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi , skandalların ortaya çıkmasının ardından Facebook' a 500 bin dolar para cezası verdi. Kullanıcıların oldukça komik bulduğu bu ceza Facebook' un 2017 verilerine dayanarak 8 dakikalık kazandığı para ile eşdeğer. Yani tüm bu skandalların bedeli Facebook' un 540 saniyelik geliri.





PAYLAŞ