Facebook'a uyarlanabilir renk özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Facebook'a uyarlanabilir renk özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-05 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformlarının birbirlerinden benzeri özellikleri kopyaladıklarını uzun süredir görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Twitter’da uzun bir süre önce sunulan renk değiştirme özelliği, Facebook’a daha farklı bir yapıda sunuluyor. Doğru sızıntıları ile tanınan Twitter kullanıcısı Jane Manchun Wong, Facebook’un söz konusu bu yeni özelliğini ortaya çıkardı ve paylaştı. Buna göre Facebook yakın zamanda kullanıcılarına uyarlanabilir renk özelliği sunacak. Twitter kullanıcıları bir süre önce bu özelliği kazanarak panel rengi değiştirmeye sahip oldular. Bu özellik ile Twitter’da sekmeler ve profiliniz için farklı renkler seçebilirken, gece modu özelliğini de kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Facebook’a uyarlanabilir renk özelliği geliyor

Facebook'a 5 milyar dolarlık rekor cezaFacebook'a 5 milyar dolarlık rekor ceza

Sızdırılan güncel detaylara göre ise Facebook’ta benzeri bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Facebook’un Android uygulamasının renk ayarlarında yapmış olduğu değişiklikler sızdırılmıştı. Bu değişimlerde renkler ve arka planlar pek uyumlu olmadığı için bazı kullanıcılar tarafından oldukça kötü eleştirilere maruz kalmıştı. Profil resmine göre ayarlanan soluk renklerde yine çok hoş bir tasarım sunmamıştı. Sızıntılara göre ise mühendis Jane Manchun Wong, Twitter’da Facebook’un geliştirdiği uyarlanabilir renk ayarları ile profilinizdeki kapak fotoğrafına göre renkler otomatik uyum sağlayacak.

Kapak görselindeki en ağırlıklı renk arka plan rengi olarak tanımlanacak ve bu sayede daha iyi bir görünüm olacak. Bu özellik hala deneme aşamasında olduğu için özellik normal hesaplar üzerinden deneyimlenebilir değil. Özelliğin yakında bölgesel olarak sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook kullanıcı sayısını arttırdıFacebook kullanıcı sayısını arttırdı
Facebook yapay zeka destekli sohbet botu 'Blender'ı tanıttıFacebook yapay zeka destekli sohbet botu 'Blender'ı tanıttı

PAYLAŞ