Yeni özellikler ekleyerek kullanıcılara daha iyi bir sosyal medya deneyimi yaşatmayı amaçlayan Facebook, bu defada kullanıcıların profil sayfalarından durum güncellemesi bölümüne nereye seyahat ettiklerini paylaşabilecekleri bir özelliği getiriyor.

Şimdilik sadece test aşamasında olduğunu öğrendiğimiz ve önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara açılacağı belirtilen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, seyahat ettikleri yerleri kendi profil sayfası üzerinden durum güncellemesi olarak paylaşabilecekler.

Facebook Seyahat Bildirimi

Kısıtlı bir kullanıcı kitlesine açıldığı duyumunu da aldığımız yeni özellik, kullanıcının durum güncellemesi bölümünde bulunan smiley ikonuna basıldığında ‘seyahat‘ menüsü olarak açılacak ve bu menü üzerinden gidilen ülke ya da şehir seçilerek yayınlanabilecek.

Facebook’un yeni özelliği sayesinde gittiğiniz yerlerin bildirimlerini arkadaşlarınız ile paylaşabilir veya seyahat edeceğiniz yere gitmeden önce arkadaşlarınızdan gideceğiniz yere ait fikir alabilirsiniz.

Editör Notu: Facebook’un bu özelliğini kullanırken dikkatli olmanız gerektiğini düşünüyorum. Zira Foursquare servisinin ev check-in’lerinde olduğu gibi güvenliğinizi tehlikeye sokacak bir sorunla karşı karşıya kalmanızı istemem. O yüzden Facebook’un aktif edeceği bu özelliği kullanırken seyahat durumunuzu ‘herkese açık‘ olarak paylaşmamanızı önemle tavsiye ederim.

Sosyal paylaşım ağı Facebook’un mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir