Facebook'a Hikayeler Özelliği Geldi! - Haberler - indir.com

Facebook'a Hikayeler Özelliği Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-29 16:06:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook bir diğer sosyal medya rakibi olan Snapchat üzerindeki özellikleri bir bir hanesinde bulunan uygulamalara entegre etmeye devam ediyordu. Hatırlarsak bu furya ilk olarak Instagram'ın Hikayeler özelliğine kavuşması ile başlamış ve daha sonrasında anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'a ve Facebook Messenger uygulamasınada bu hikaye paylaşım özelliğini getirmişti. Ancak Facebook bu hızını kesmedi ve en nihayetinde ana uygulaması olan Facebook'a bir süredir test aşamasında olan Snapchat'ın özelliği hikayeler özelliği geldi. Şimdi gelin Facebook'a bugün itibariyle gelen bu hikayeler özelliğinin diğer platformlardan olan farklarına göz atalım.

Snapchat'ın ana özelliği olan bu paylaşım özelliği hikaye olarak adlandırılıyor ve Facebook üzerinde de tıpkı Instagram benzeri şekilde çalışıyor. Kullanıcı hikayeler alanına fotoğraf, video yada metin gibi içerikler ekleyerek 24 saat boyunca takipçi ve arkadaşları tarafından görülür oluyor. Ancak kısa süre önce mesajlaşma uygulamasına gelen Messenger Day isimli hikaye özelliğinin Facebook'un ana uygulaması ile bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmemekte. Kullanıcılar haber kaynaklarının en üst bölümünde arama alanının hemen alt bölümünde bu hikaye paylaşım alanının eklendiğini ve arkadaşlarının profil resimleri ile hikayelerini görebiliyorlar.

Ancak Facebook'a sadece bu hikayeler özelliğini ekleyerek bitirmiyor ve diğerlerinden farklı olarak tıpkı Instagram'da gördüğümüz Direct durumunu ana uygulamasına getiriyor. Yani kullanıcı bir arkadaşının bir defa gördükten sonra kaybolacağı bir Direct şeklinde hikaye paylaşımıda gerçekleştirebilecek. Karşı taraf ise bu paylaşımı bir defa gördükten sonra bu paylaşım tamamen ortadan kalkarak silinecek. Snapchat'ın ana özelliği olan bu özel mesajlı kaybolan paylaşım özelliğinin aynısı şuan için Facebook'da aktif diyebiliriz.

Diğer yandan Facebook uygulamasının haber kaynağı bölümüne eklenen hikayeler dışında sol üst köşeye bir kamera ikonuda eklendi. Bu ikon ile hikaye paylaşım bölümü açılıyor ve buradan kullanıcılar çeşitli yetenekler ile efektler ekleyebiliyor. Ayrıca bu yeni hikayeler özelliği ile beraber Facebook, reklamcılığında yeni bir adımında atılabileceğinin sinyalleri geliyor diyebiliriz. Facebook'un ana uygulamasına gelen bu yeni hikayeler özelliği şuan için bazı kullanıcılarda yok ise yakın zamanda bu özelliğin tüm kullanıcılarda aktif bir şekilde gözükeceğini belirtebiliriz.





PAYLAŞ