Facebook'a Gelen Yeni Çiçek Emojisi Ne İşe Yarıyor? - Haberler - indir.com

Facebook'a Gelen Yeni Çiçek Emojisi Ne İşe Yarıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-15 10:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook bir süre önce kullanıcılarına paylaşımlara beğenme haricinde farklı tepkiler vermemizi sağlayan çeşitli emojiler sunmuştu. Yenilikleri bununla sınırlı kalmayan Facebook, tıpkı Instagram gibi uygulamasının başına hikaye paylaşım modu özelliği eklemiş ve kullanıcılar çektikleri hikayelere çeşitli konum bilgisi ve emoji gibi içerikler ekleyebiliyorlardı. Şimdi ise paylaşılan durumlara bırakılan beğen, haha, üzgün, kalp ve muhteşem ibarelerinden sonra yeni Anneler Günü'ne özel mor çiçek emojisi ekledi. Bu çiçek emojisi 'minettar' olarak adlandırılıyor.

Facebook bilindiği üzere özel günler için bazı emojileri kullanıma aktifleştiriyor. Bir süredir testleri sürdüğü bilinen bu emojinin ilk öncelikle Güney Afrika ve Amerika bölgelerinde kullanıma sunulduğu ifade ediliyordu. Şimdi ise ülkemiz dahil tüm dünyada kullanıma sunuldu. Anneler gününe özel olduğu ifade edilen bu 'minnettar' çiçek emojisinin anneler günü sonrasında hala kullanımda kalacak mı bilinmiyor. Ancak büyük bir ihtimal ile geçici olması beklenen bu emojinin benzerlerini yıl içerisinde görmeye devam edeceğiz.

Gelen bilgilere göre Facebook yıl içerisinde çeşitli özel günleri anımsatan ve hatırlatan buna benzer emoji özelliklerini sunmaya devam edecek. Bu yeni 'minettar' emojisini ise hem Android hem de iOS mobil uygulamalar tarafında kullanabildiğiniz gibi masaüstü versiyonlara da geldiğini hatırlatalım. Google Play Store ve App Store aracılığı ile Facebook uygulamalarınızı güncellemeyi ve en yeni özelliklerden faydalanmayı unutmayın. Bakalım Facebook daha önümüzdeki zamanlarda gerçekleşecek olan özel gün ve kutlama günlerini anımsatan ne gibi yenilikleri platformuna entegre edecek göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ