Facebook'a eklenen beğen butonundaki uçak emojisinin anlamı ne? - Haberler - indir.com

Facebook'a eklenen beğen butonundaki uçak emojisinin anlamı ne?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-03 17:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Facebook bir hata sonucu paylaşılanların altına tepki olarak verilen 5 emojinin dışında bir emoji daha ekledi.

Aylık kullanıcı sayısı ile en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Facebook, kullanıcılarını memnun etmek için her daim çalışma yapıyor. En son yayılan veri sızıntısı olayından sonra insanların güvenini bir hayli sarsan Facebook, bu güveni tekrardan kazanmaya çalışıyor. Ancak işin ilginç yanı ise veri sızıntısı olayından sonra insanların Facebook hesaplarını kapatması beklenirken, insanlar Facebook’u kullanmaya devam etti. Çok az da olsa hesabını kapatan insanlar oldu, ancak en çok kullanılan sosyal medya özelliğini hala koruyor.

Facebook paylaşımlarının altına tepki olarak 5 emoji sunuyor

Bu özelliğini kaybetmek istemeyen Facebook ise her gün bünyesine yeni özellikler ve güncellemeler katıyor. İnsanlar ise bu durumdan oldukça memnun gibi görünüyor. Şu ana kadar bir rahatsızlık belirtisi olan yorum veya paylaşımda bulunmuyorlar. Facebook ise şimdide yeni bir özelliği bünyesine dahil ederek kullanıcıların beğenisine sunmuş durumda. Sizin de bildiğiniz üzere bir arkadaşınız Facebook üzerinden bir paylaşım yaptığı zaman, bu paylaşıma 5 farklı seçenekte tepki verebiliyoruz. Bu tepkiler Bğen, Muhteşem, Hahaha, İnanılmaz, Üzgün ve son olarak Kızgın emojileri idi. Ancak Facebook özel günlerde kullanıma soktuğu bir yeni emoji eklemiş durumda. Bu emojiyi her zaman kullanma şansınız yok. Ancak özel günlerde kullanıma sokan Facebook, bu emojinin ne anlama geldiği hakkında çok ilginç bir açıklama yaptı.

 

Yanlışlıkla sunulmuş bir emojiydi

Bu emoji ne anlam içerdiği kimse tarafından bilinmiyor ancak Facebook yetkililerinden çok ilginç bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre “Hackathon gününde çalışanlarımız tarafından yapılmış olan ve çıkmaması gereken bir emojiydi. Özürlerimizi sunuyoruz." Bu durum kafa karışıklığına neden oldu. Facebook gerçekten yanlışlıkla mı yaptı böyle bir olayı yoksa yanlışlıkla yapılmış süsü vererek insanların tepkisini mi ölçmek istedi. Bu durum şu an için bilinmiyor. Ancak Facebook gibi kullanım oranları çok yüksek olan bir sosyal medya platformunun böyle bir hatayı düşmesi doğru bana biraz saçma geliyor. Sonuçta Facebook yeni kurulmuş ve kendini yeni duyurmaya çalışan bir sosyal medya platformu değil.

Facebook gerçekten hata sonucu mu emojiyi kullanıma sundu

Facebook uzun yıllardan beri internet sektörüne hizmet veren ve en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu. Böyle bir platformun böyle bir hataya düşmesi doğrusu bana biraz saçma geldi. Tabi bu kendi düşüncem. Belki de Facebook gerçekten böyle bir hata yapmışta olabilir. Şayet böyle bir hata yapmış ise de Facebook kullanıcıların gözünden düşmeye başlayabilir. Çünkü Facebook2un böyle bir lüksü yok gibi görünüyor. Hele de en son yaşanan veri sızıntısı olayından sonra.

Emoji kesin olarak kaldırıldı

Olayın özüne dönecek olursak artık uçak emojisini Facebook’ta göremeyeceksiniz. Bir defaya mahsus hata sonucu yayınlanan emoji hemen o gün uygulamadan kaldırıldı. İlerleyen günlerde Facebook belki bu emojiyi kullanıcılarının isteği sonucu tekrardan kullanıma sokar. Fakat şu an için böyle bir şey söz konusu değil.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ