Facebook'a Dislike (Beğenmeme) Butonu Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook'a Dislike (Beğenmeme) Butonu Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-16 20:00:00
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Uygulama

Son zamanlarda yaptığı güncellemelerle gündemden düşmeyen sosyal medya devi Facebook'tan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı haberi geldi. Artık "Beğen" butonunun yanında bir de "dislike" (beğenmeme) butonu yer alacak.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, California'da bulunan şirket merkezinde düzenlenen canlı yayın sohbetinde yeni bir özellik üzerinde çalıştıklarını ve "dislike"(beğenmeme) adı verilen bu özelliği yakın bir zamanda kullanıma açacaklarını belirtti.

Zuckerberg açıklamasında ayrıca, yapılan bir paylaşımın beğenip beğenilmemesi değil, ölüm, kaza gibi kötü haberlerde kullanıcıların duygularını ifade etmede "dislike" butonunu kullanabileceklerinin altını çizdi.

Bu özelliği aktif etmenin bazı sorunlara yol açabileceğini unutmamak gerekir. Her ne kadar kullanıcıların duygularını özgürce ifade etmelerinde önemli bir rol oynasa da çoğu kullanıcı açısında kötü bir gelişme oldu.

Ancak görünen o ki Zuckerberg bu konuya farklı bir açıdan bakmış ve Beğen tuşunun uygun olmadığı paylaşımlar için Beğenmeme tuşunu kullanmak gerektiğini düşünmüş. Söz konusu butonun ne zaman aktif olacağı henüz kesinleşmiş değil ancak bir kaç test sürümünün ardından kısa süre içinde kullanıma sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ