Facebook'a binlerce dava açılıyor! - Haberler - indir.com

Facebook'a binlerce dava açılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-28 13:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Sosyal Medya

Cambridge Analytica' ya satıldığı iddia edilen ve kişisel bilgilerin seçimlerde kullanıldığının ortaya çıkmasından sonra Facebook' a kullanıcılar adeta öfke kusmuştu. Kullanıcılar bu skandaldan sonra Facebokk' u silme kararı almış ve Twitter üzerinden başlatılan etkinliklerde #deletefacebook (Facebook' u sil) akımı başlamıştı. Tepkilerin ardından halen kullanıcılarını tatmin eden bir açıklama yapmayan Facebook' a dava açan kişiler her geçen gün artış gösteriyor. ABD' de şirkete açılan dava sayısı şu an için altı.

2015 yılında yaşanan ve 50 milyon insanın kişisel bilgilerinin Cambridge Analytica şirketine satıldığı veri ihlalinin ardından Facebook kullanıcıları ve kandırıldıklarını düşünen Facebook yatırımcıları şirket hakkında dava açmış ve Facebook yatırımcılarının hisse değerinin azalması ve zarar etmeleri sebebi ile açılan davalara yeni davalar eklenmiş durumda.

Facebook hissesine sahip Fan Yuan ve Robert Casey' in açtıkları davalarda şirketin CEO' su Mark Zuckerberg' e ve mali işler sorumlusu David Wehner' e yönelik suçlar isnat edildi. Facebook söz konusu veri satışını şirketin hissedarları ile paylaşmayarak onları aldattığını öne süren iki hissedar, skandalın ortaya çıkması ile meydana gelen yüzde 15 lik değer kaybının kendilerine temin edilmesini talep ediyor.

Cambridge Analytica çalışanları da davalık

Ortaya çıkan skandalla birlikte Facebook şirketine açılan davaların yanında Cambridge Analytica çalışanlarından Robert Mercer ve Aleksandr Kogan adındaki kişiler de davalı sıfatı ile dava dosyasında yer alıyor.





PAYLAŞ