Facebook'a ara vermek insanları mutlu ediyor - Haberler - indir.com

Facebook'a ara vermek insanları mutlu ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 20:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Yapılan son araştırmalar, insanların Facebook kullanmayı bıraktıktan sonra, kendilerini daha mutlu hissettiklerini ortaya çıkardı.

Yaklaşık olarak son bir yıldır itibarı günden güne azalan Facebook, geçtiğimiz yıl patlak veren Cambridge Analytica skandalı ve devamındaki veri skandalı haberlerinden sonra, birçok kullanıcısını kaybetti. Yine de yoluna devam eden ve güncellemeler yapan sosyal medya devi, genç nüfusu büyük oranda kaybetse de hatrı sayılır bir kullanıcıyı bünyesinde barındırıyor. Fakat yapılan araştırmalarda, Facebook’a dair olumlu hiçbir sonuca ulaşılamıyor. Son olarak yapılan bir araştırmanın sonuncunda, Facebook’u silen insanların neler hissettiği ortaya çıkarıldı. İnsanların verdiği tepkilere bakılırsa, telefondan Facebook’u silmek, kişilerin kendisini daha mutlu hissetmesini sağlıyor.

Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?    Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?    

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor

1 ay Facebook kullanmaya ara verenler, kendisini daha iyi hissetmeye başlıyor

Çevrenizde birçok insan, Faceboo kullanmayı bıraktıktan sonra bir eksiklik hissetmediğini ve hatta kendisini eskisinden daha iyi hissettiğini söylemiş olabilir. Keza yapılan araştırmaların sonucu da bunu gösteriyor. New York ve Stanford üniversitelerindeki araştırmacılar tarafından elde edilen sonuçta, Facebook kullanmaya bir ay veren insanların, kendilerini daha az stresli ve kaygılı, daha az yalnız hissettiklerini ortaya çıktı. Araştırmaya göre, 1 ayın sonunda Facebook’a geri dönenler, hem Facebook’u hem de diğer sosyal ağları daha az kullanmaya başlıyor. Araştırmanın bir başka sonucu da Facebook’a ara verenlerin aile ve arkadaşları ile daha sık görüştüğü yönünde. Bazı kullanıcılar da Facebook’u bıraktıktan sonra daha fazla televizyon izlemeye başlıyor.

TechCrunch‘ın haberine bakıldığında da araştırmada elde edilen bu sonuçların, deneklerin ruhsal durumlarını tam anlamıyla yansıtmayabileceği söyleniyor. Çünkü araştırmalar, 2016’daki ABD başkanlık seçimlerinin hemen ardından gerçekleştirilmiş. Bu dönemde de seçim dolayısıyla, insanların ruh halinde genel anlamda bir gerginlik hakimdi. İnsanlar, Facebook’u sildikten sonra, politik kavgalardan uzak durdukları için de üzerlerindeki kaygı ve stresi atmış olabilir.


İlgili uygulamalar
Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!

PAYLAŞ