Facebook'a 5 milyar dolarlık rekor ceza - Haberler - indir.com

Facebook'a 5 milyar dolarlık rekor ceza

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-27 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Veri ihaleleri nedeniyle pek soruşturma geçiren Facebook, son mahkemesinde 5 milyar dolar cezaya çarptırılmasının ardındaki nedenler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sene veri ihlalleriyle gündemden düşmeyen Facebook ABD’de 5 milyar dolar cezaya çarptırılarak bugüne dek bir sosyal medya uygulamasının aldığı en yüksek cezaya çarptırılmıştı. Cezaya yönelik Federal Ticaret Komisyonu ile Facebook arasında yapılan anlaşma, Salı günü federal bir hakimin onayı ile birlikte resmi hale geldi. Para cezasının yanı sıra farklı hükümlerinde bulunduğu anlaşmanın gerekliklerine göre Facebook gizlilik önlemlerini arttıracak ve anlaşmaya uyum sağladığını göstermek için 3 aylık raporlar sunacak. Tüm bunlara ek olarak şirket Salı gününden itibaren bağımsız bir denetim kurulu tarafından denetlenecek. 

Cambridge Analytica, Twitter'dan veri almadıklarını söylediCambridge Analytica, Twitter'dan veri almadıklarını söyledi

Facebook bir kez daha milyar dolarlık davayla gündemde!

Anlaşma bazı gizlilik aktivistleri tarafından şirketin 2018 Cambridge Analytica skandalından çok kolay kurtulduğunu düşündükleri gerekçesiyle tepki görse de  Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Joe Simons, yaptığı bir açıklamada mahkemenin kararından memnun olduğunu dile getirerek şirkete kesilen cezanın en büyük ceza miktarının bu olduğunu belirtti. 

Facebook yeni gizlilik birimi oluşturdu

Bunun yanı sıra bundan sonra Facebook’un gizliliğe daha çok önem vereceğinin de altını çizen Simons, şirket yöneticilerinin gizlilikle alakalı kararlarda kullanıcılarına karşı daha şeffaf olacaklarını da belirtti. 

Konuyla ilgili olarak bir blog yazısı yayımlayan Facebook'un gizlilik konusundaki yetkili ismi Michel Protti ise anlaşmanın ABD yasalarının ilerisine geçtiğini ve söz konusu anlaşmanın daha kapsamlı bir gizlilik düzenlemesi için bir rehber olarak kullanılması gerektiğini dile getirdi. Bu durumun hem ABD bölgesinde, hem de diğer ülkelerde uygun bir mevzuat geliştirmeye yardımcı olacağına karşı umutlu olduklarının altını çizen Protti “Sonuçta amacımız insanların gizliliğini şereflendirmek ve onlar için doğru olanı yapmak." Şirketin gizlilik adına daha sıkı önlemler alabilmek için yeni ekipler oluşturduğunu açıkladı. 

 

 


Cambridge Analytica Şirketi KapanıyorCambridge Analytica Şirketi Kapanıyor
Cambridge Analytica'nın çaldığı verilerin silinmediği, Facebook tarafından biliniyor muydu?Cambridge Analytica'nın çaldığı verilerin silinmediği, Facebook tarafından biliniyor muydu?

PAYLAŞ