Facebook zihin okuyan gözlük üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Facebook zihin okuyan gözlük üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Giyilebilir teknoloji ürünleri son zamanların en popüler ürünleri arasında yer alıyor. Bunun üzerine teknoloji şirketleri de bu alanda yoğunlaşarak her geçen gün farklı ürünler üretiyor veya ürettikleri ürünler üzerinde iyileştirmeler yapıyor. Bu şirketlerden biri de Facebook. Facebook, zihin okuma özelliğine sahip olan gözlük modeliyle kendisini gün yüzüne çıkardı. Dikkat çeken özelliklere sahip olan bu akıllı gözlük modeli, akıllara diğer çalışmaları da getirdi. Halihazırda Google ve Apple tarafından bu alan çalışmalar yapıldığı biliniyor. Fakat ortaya çıkan yeni bilgilere göre, bilinenin ve bekleyenim dışında bu gözlüğün gelebileceği görüldü. Bu şekilde bir gözlüğün, zihin okuyabilme özelliğini nasıl kullanacağı konusunda henüz bilgi mevcut değildir. 

Facebook, zihin okuyan gözlük ile adından söz ettiriyor

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan belgelerde, Facebook'un özel bir giyilebilir teknoloji ürünü olan gözlük üzerinde çalıştığı belirlenmiş oldu. Belgelerde firmanın, zihin okuyabilme yeteneği olan gözlüğün patentini aldığı görülüyor. Birçok insanın kullanmaktan yana olmayacağı ürünün, deneyip denemediği bilinmiyor. Fakat özel hayatın gizliliğine aykırı bir olduğu da düşünülüyor. 

Facebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandıFacebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandı

Söz konusu bu ürüne zihin okuyabilme yeteneğinin nasıl kazandırıldığı henüz belli olan bir durum değildir. Fakat elektro sinyallerle bu durumun mümkün olup olmayacağı akıllara geliyor. Bilim kurgu filminden çıkan bir gözlük gibi bu özelliğin bulunan ürünün, tasarımı da merak edilen bir konudur. Akıllı gözlüğün tasarımı klasik bir çerçeveli gözlüğe benziyor. Fakat görselde de görüldüğü üzere üzerinde birçok donanımsal özellik bulunuyor. Bu çalışmanın bir fikirden öte olduğu ve patent başvurusunun yapıldığını belirtmekte fayda vardır. Firmanın gerçekten böyle bir ürünü üretip üretmeyeceği ya da kullanıma sunup sunmayacağı da açıkçası merak edilen bir konudur. Facebook'un giyilebilir teknoloji alanında yeni bir ürün ile adından söz ettiriyor olması şirket adına sın derece heyecan verici bir durum olarak değerlendirildi. 

 


Facebook devlet kontrollü içerikleri test ediyorFacebook devlet kontrollü içerikleri test ediyor
Facebook'ta kendi avatarınızı oluşturma yollarıFacebook'ta kendi avatarınızı oluşturma yolları
Facebook'un Android sürümü COVID-19 takibi özelliğine sahip olacakFacebook'un Android sürümü COVID-19 takibi özelliğine sahip olacak

PAYLAŞ