Facebook Yüz Tanıma Ayarı Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Yüz Tanıma Ayarı Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-27 20:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Bildiğiniz üzere Facebook platformuna yüz tanıma özelliği kazandırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yaptığınız haber ile ise sistemin ülkemizde aktif olacağına dair bilgileri sizlere aktarmıştık. Şimdi ise tüm kullanıcılara Facebook yüz tanıma özelliği sunuldu. Artık ayarlar kısmında gerekli alana girerek bu yüz tanıma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak gelin şimdi resmi detayları belli olan Facebook yüz tanıma özelliğinin detaylarına bakalım.

Facebook'a getirilen bu yapay zeka yardımı olan yüz tanıma özelliği ile Facebook'ta paylaşılan fotoğraf ve videolardaki yüzler tespit edildiğinde otomatik bir şekilde etiketleme önerileri kullanıcılara sunulacak. Sistem sizin fotoğrafta olup olmadığınızı anlamak için profil resminize yada daha önceki etiketlerinize bakıp karşılaştırma yapacaktır. Ancak yüz tanıma ile habersiz etiketleme istemeyen kullanıcılar için ülkemizde aktif olan yüz tanıma gizlilik ayarlarının nasıl yapıldığına gelin bakalım.

İlk olarak profilinize girerek 'Diğer' seçeneğine yada 'Ayarlar''a erişin. Oradan gizlilik ayarları bölmesine girdiğinizde 'Diğer Ayarlar' seçeneğine basın. Gelen ekranda 'Zaman Tüneli ve Etiketleme' kısmına erişin. Burada yer alan 'Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde, kimlere seni etiketlemesi önerilsin'' seçeneğine girin. Eğer arkadaşlarınızın bu etiketleme işine izin veriyorsanız 'Arkadaşlar' kısmını seçin yada hiç önerilerde çıkmamak için 'Hiç Kimse' kısmını seçin

Unutmadan Facebook'un bu özelliği varsayılan olarak açık yaptığını ve kapatmak için anlattığımız gizlilik ayarlarını yapmanızı öneririz.





PAYLAŞ