Facebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracak - Haberler - indir.com

Facebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 11:58:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Popüler uygulama Instagram'da fazla reklam olduğunu haksız sayılmazsınız. Facebook, Instagram’ın reklam oranı yayınlanan bir rapora göre, geçen yıla göre iki katına çıkarma talimatı vermiş.

Instagram’da daha fazla reklam gördüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız yalnız değilsiniz. Son zamanlarda birçok insan Instagram’da gösterilen reklamlarının oranlarının arttığını düşünüyor  ve bu insanlar görünüşe göre haksız değil.

Beğenisiz Instagram tasarımındaki açıkBeğenisiz Instagram tasarımındaki açık

Yayınlanan rapora göre Facebook yöneticileri geçen yıl Instagram’daki reklam oranlarının sayısını “kabaca iki katına çıkarmaları” talimatını verdiler. Raporun sonucuna göre Facebook'un son iki yıl içerisinde daha fazla hakimiyet kurmasını planlıyor. Bu ayrıntılardan en çok dikkat çekeni ise Facebook yöneticilerinin Instagram’a reklam sayılarınızı arttırın talimatı vermiş olması. Facebook'un CEO’su olan Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl Ekim ayında şirketin ne kadar kazanç sağladığını açıklamıştı. Konuşma sırasında Instagram’ın ‘Keşfet’ bölümünü, uygulamaların reklam tarafında bir azalma olması için  ‘fırsat’ olarak nitelendirmişti. Haziran ayında gelen güncelleme ile reklam gösterilmeye başlandı.

Facebook, Instagram’ın reklam gelirlerini düşük buluyor

Reklamlar sayesinde inanılmaz paralar kazanan Facebook, bu gelirlerle Instagram’ın payı Facebook’a göre düşük kalıyor. Facebook, Instagram’ın reklam gelirlerini tıpkı  Facebook benzer şekilde yakınlaştırmak istiyor. İşte tam da bu yüzden son zamanlarda daha fazla reklam görüyoruz. Bu yüzden Instagram’ın reklamlarını yayınlayabileceği alanlar kısıtlı. Uygulama şu anlık sadece hikayeler, akış ve keşfet bölümlerinde reklamlarla karşılaşıyoruz.

Uygulamayı daha fazla e-ticaret tarafına çekme çalışmaları sürüyor. Bu sayede daha fazla reklam kazancı elde edeceğini düşünen Instagram, alışveriş özelliği için hâlâ erken olduğunu belirtti ve şu an için sadece birkaç büyük şirketin yeni ödeme özelliklerini kullandığını belirtti. Uygulamayı daha fazla e-ticaret eksenine çekmek için de çalışmalarını sürdürüren Instagram, bu sayede daha fazla reklam kazancı elde edeceğini düşünüyor. Merakla beklenen alışveriş özelliği için hâlâ erken olduğunu belirtti ve şu an için sadece birkaç büyük şirketin yeni ödeme özelliklerini kullandığını belirtti.


Instagram'a yeni Boomerang'lar ekleniyorInstagram'a yeni Boomerang'lar ekleniyor
Instagram'da sahte haberler için şikayet dönemiInstagram'da sahte haberler için şikayet dönemi

PAYLAŞ