Facebook yöneticisi Çin'in kripto para yasağına sevindi - Haberler - indir.com

Facebook yöneticisi Çin'in kripto para yasağına sevindi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 10:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Facebook'ta üst düzey yönetici olan David Marcus, Çin'de uygulanan kripto para yasağına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Facebook'un kripto para için geliştirdiği özel projenin yönetim kurulu üyesi olan ve aynı zamanda Novi adıyla geliştirilen kripto cüzdan projesinin baş ismi olan David Marcus, Çin'de yaşanan kripto para yasağına yönelik değerlendirmeler gerçekleştirdi. Ünlü isim, farklı bir bakış açısı ile mevcut yasaklara sevindiğini dile getirerek tüm dünyada şaşkınlık yarattı. 

“Harika bir gelişme!”

David Marcus, Çin'de yaşanan yasakların mevcut pazarın Avrupa ve ABD'ye kaymasını sağlayacağını belirtti. “Bitcoin madenciliği gücünün daha fazlasının ABD ve Batı’ya kayması kötü bir şey mi? Bana göre, Çin’in madenciliği engellemesi, Bitcoin için harika bir gelişme.” Diyerek olayın farklı bir bakış açısı kazanmasını sağlayan ünlü isim, özellikle Facebook'un mevcut projesi ile birlikte sektörde daha ön planda olmasının kendilerine yaratacağı avantajlar üzerinde durdu.

Çin’de kripto para göçü başladı

Çin'de arka arkaya alınan yasak kararları, özellikle Bitcoin madenciliği ve borsası olarak ülkede hizmet veren şirketler için de büyük bir çıkmaz yarattı. Hiçbir şekilde faaliyet gösteremeyen şirketler, Çin'deki mevcut tüm operasyonlarını durdurma kararı almak zorunda kaldı. Madenciler ve şirketler şu anda Çin'den çıkış yaparak Kuzey Amerika ve Kazakistan gibi bölgelere yoğunlaşmış durumda. Binlerce cihazın kurulu olduğu kuruluşlar, kademeli bir şekilde geçiş yapmayı planlarken bu durum Bitcoin’in çalkantılı bir sürece girmesine de yol açabilir. Özellikle Çin'de yaşanan gelişmelerin hemen ardından Bitcoin hash rate’i ciddi oranda düşüş gösterdi. Yasaklar açıklanmadan önce 180 EH/s üzerinde yer alan hash rate oranları, yasaklar ile birlikte 125 EH/s’e kadar geriledi. Üstelik etki sadece bununla sınırlı kalmadı ve Bitcoin değerlerinde de ciddi bir düşüş görüldü. 

Kripto para alanında etkinin bu kadar yüksek olmasının en önemli nedeni sadece madencilik çalışmalarının yasaklanması değil. Madencilik çalışmaları ile birlikte ülkede kripto paralara üzerinden yapılan tüm faaliyetlere son verilmiş durumda. Bu bakımdan önümüzdeki bir iki ay boyunca kripto para dünyasının çok daha hareketli bir dönemden geçmesi bekleniyor.





PAYLAŞ