Facebook yeniden Libra ile gündemde - Haberler - indir.com

Facebook yeniden Libra ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-30 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kripto para birimlerinin ve aynı zamanda bu pazarında popülerliğinin artmasıyla beraber, büyük şirketlerde bu pazarda kendini göstermeye başladı. Söz konusu bu şirketlerden biriside yakından tanıdığımız ve aslında bir sosyal medya platformu olarak adından söz ettiren Facebook. Uzun bir süredir bu pazarda yer almak isteyen Facebook, kripto para çalışmalarına netlik kazandırmış gözüküyor. Elbette ki bu süreç, Facebook'a ek olarak dünya çapındaki düzenleyicilerin elinde olacak. Henüz onay aşamasında olan Facebook'un kendi kripto para birimi Libra, ilk etapta planladığı kadar etkili olmayabilir.

Kripto para pazarında Facebook Librayı görebiliriz

Facebook'a ait olan kripto para birimi Libra, uzun ve son derece zorlu bir süreç yaşasa da yakın zaman içerisinde piyasada yerini alabilir. Libra'nın alması gereken birçok onay olmasına rağmen, kripto para biriminin Ocak 2021'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. İlk olarak ise 2019 yılında adından söz ettiren Libra, küresel anlamda çalışan Vısa ve Mastercard gibi çeşitli finansal şirketlerden önemli düzeyde destek aldı. Fakay, Facebook ve kripto para birimi Libra üzerinde oluşan soru işaretleri vardır. Kripto paraların en büyük özelliği, güvenilir be tüketici gizliliğine önem veriyor olmasıdır. Fakat, Facebook platformunun geçtiğimiz yıllarda yaşanan veri çaldırma ve satma olaylarına bakıldığı zaman bu konuda zayıf bir özgeçmişe sahip olduğunu görmek mümkündür. 

Dolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook LibraDolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook Libra

Libra için daha önce birçok kez sahte reklam verildi. Bu reklamlar Facebook tarafından kaldırılıyor olsa da güvenlik kurumlarının gözlerinden kaçmadı. Sahte rakamların artış göstermesi üzerine PayPal, Visa, Mastercard, Stripe ve eBay gibi yüksek profilli Libra destekçileri güvenlik kurumlarının dikkatini çekmemek için teker teker projelerden geri çekildiklerinin sinyallerini verdiler. Bu sebeple ise Libra Derneği, uluslararası para birimlerinin değerlerine sabitlenmiş bir veya daha fazla sabit para birimi üretme kararı aldı ve bu da Libra'nun piyasada daha erken yer almasına yardımcı oldu. Avrupa'da odluğu gibi bazı bölgelerin katı kuralları olmasından dolayı, Libra'nın ABD doları tarafından desteklenen tek bir madeni para birimi olarak piyasaya sürülme ihtimali vardır. Konu hakkındaki nihai hedef ise birkaç para birimi tarafından desteklenen tekil ve sentetik bir madeni paranın yatırılmasıdır. 

 


Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?
Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtıMilletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı
Huawei Facebook Libra'ya meydan okuyorHuawei Facebook Libra'ya meydan okuyor

PAYLAŞ