Facebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını Değiştiriyor - Haberler - indir.com

Facebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını Değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-15 19:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde bir terör saldırısı gerçekleşmiş ve bu saldırı Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanmıştı. Facebook ise yaşadığı bu yayınlanma sorunlarından ötürü canlı yayın hizmetlerindeki politikalarda değişikliğe gitme kararı aldı ve yeni kısıtlamalar üzerinde çalışmalara başladı. Avustralya merkezli gazeteye göre Facebook’a yakın kaynaklardan ortaya çıkan bilgilere göre Facebook, platformun topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcıların yayın yapmasının önüne geçecek.

Facebook yayın politikalarını değiştiriyor

Facebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile YarışıyorFacebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile Yarışıyor

15 Mart tarihinde Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye gerçekleştirilen terör saldırısında 50 kişi öldürülmüştü. Saldırıyı gerçekleştiren Brenton Tarrant adlı Avustralyalı terörist bu anları Facebook Live üzerinden yayınlamıştı. Milyonlarca kişi tarafından izlenilen ve paylaşılan bu görüntüler ilk 24 saat içerisinde tüm dünyada viral bir hal aldı. Facebook saldırıdan sonra 1.5 milyon videonun kaldırıldığı ve bunların 1.2 milyonu ise yüklenme esnasında silindiğini açıklamıştı. Canlı yayın servisine ilk olarak Facebook Baş İşletme Görevlisi Sheryl Sandberg tarafından yeni kısıtlamaların getirileceği ifade edilmişti.

Yapılan açıklamada ise “Daha fazlasını yapmamız gerektiğine dair geri bildirimler aldık. Terör saldırısının ardından Facebook Live’ın hizmet kurallarını güçledireceğiz ve platformlarımızda nefret söylemini azaltmak için daha fazla mücadele edeceğiz”  sözlerini dile getirdi.

Avustralya hükümeti ise konu hakkında canlı videolar için zaman gecikmesi konulması yönünde bir öneride bulunmuştu. Tıpkı televizyonlarda olduğu gibi canlı yayınlarında gecikmeli aktarılması Facebook tarafından kabul görülmemişti.


İlgili uygulamalar
Facebook Developer Circles Türkiye'de Faaliyete BaşladıFacebook Developer Circles Türkiye'de Faaliyete Başladı
Facebook nasıl ilerleyecek?Facebook nasıl ilerleyecek?
Facebook ile Messenger Tekrardan BirleşecekFacebook ile Messenger Tekrardan Birleşecek

PAYLAŞ