Facebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyor - Haberler - indir.com

Facebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 10:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook her geçen gün farklı bir rahatsız edici haber ile gündemde yer alıyor. Özellikle geçtiğimiz ay içerisinde oldukça ciddi güvenlik skandalları ile gündeme gelen Facebook, şimdilerde ise yeni kayıt olan kullanıcılardan e-posta şifrelerini istediği yönünde haberler ile karşı karşıya.

Bu tarz haberler piyasada Facebook,'un prestij kaybı yaşamasına sebep olmasının yanı sıra aynı zamanda büyük güvenlik şirketlerinin de eleştirileri altında kalıyor. Kullanıcılarının bilgilerine sahip çıkmayan ve hatta kullanıcı bilgilerini satan bir şirket olarak anılmak Facebook açısından oldukça korkunç bir durum olarak görülüyor. Sosyal medya devi yaşanan bu olaylardan pek ders almamış görünüyor ki her geçen gün farklı enteresan haberler ile gündem de yerini alıyor. 

Facebook faturalarında KDV dönemi başlıyorFacebook faturalarında KDV dönemi başlıyor

Son zamanlarda elde edilen bilgilere baktığımız da ise sosyal medya devi Facebook'un yeni kayıt olan kullanıcılardan e-posta şifrelerini istediği ortaya çıktı. İnternet ortamında genellikle yeni bir çevrimiçi platforma üye olduğumuz anda, açtığımız hesabı aktif hale getirmek adına e-posta adresine tıklamak için özel bir bağlantı gönderiliyor. Bu sayede e-posta adresinin doğruluğu tespit ediliyor. Birçok olumsuz haberin yanı sıra bugünlerde ortaya çıkan yeni bir habere göre, online sosyal medya platformu Faebook, yeni kullanıcıların platforma kayıt olabilmeleri için e-posta şifrelerini de girmelerini istedi. Yaşanan bu olay son derece korkunç olup şifrelerin alınması halinde Facebook'un kullanıcıların e-postalarına izinsiz bir şekilde girerek erişim sağlama durumunu ortaya çıkarıyor. Bunun gerçekleşmesi halinde kullanıcıları oldukça ciddi problemler bekliyor. 

Facebook resmi bir açıklama yapmadı

Son derece skandal olarak nitelendirilecek olan bu durum e-sushi adındaki bir Twitter kullanıcısının sisteme kayıt olurken aldığı bir ekran görüntüsünü paylaşmasıyla ortaya çıktı. Twitter üzerinde paylaşılan fotoğrafta da açıkça görüldüğü gibi Facebook, kullanıcıdan sisteme kayıt olabilmesi için e-posta adresinin şifresini girmesini istiyor. e-posta adresinin de içerisinde olduğu bu kayıt işlemlerinde kullanıcı bilgileri tamamen Facebook'un eline geçmiş oluyor. e-posta adreslerini korumak için en önemli veri elbette ki şifrelerdir. Şifrenin herhangi bir platform ile paylaşılması halinde güvenlik kalkanının ortadan kalktığını görüyoruz. Facebook'un sık sık bu şekilde çirkin haberler ile gündeme geliyor olması eski gücünün kalmadığının bir göstergesi olabileceği düşünülüyor. Her yaştan kullanıcının tercih ettiği Facebook, bu şekilde güvenlik ihlalleri ile devam ederse kullanıcı kaybedecek gibi gözüküyor. 

The Daily Beast yayınına konuşan güvenlik danışmanı Jake Williams, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Facebook'a kayıt olmak için kişisel e-posta şifresinin verilmesi isteniyorsa, Facebook da bulunmamanın daha iyi olacağını ifade ediyor. Facebook ise bu duruma "Parola doğrulama seçeneğinin, bunun için en iyi yol olmadığını anlıyoruz. Bu yüzden bu işlemi devre dışı bırakacağız." yanıtını verdi ve bu uygulamanın hakkında bilgi verdi. Şirket ayrıca e-posta adreslerinin kayıt altına alınmadığını açıklarken, bunu neden istedikleri konusunda ise net bir şey söylemiyor. Yaşanan olaylar karşısında ciddi prestij kayıpları ile karşı karşıya kalan Facebook'tan henüz resmi bir açıklama gelmedi. 


İlgili uygulamalar
Facebook yeni post özelliğini duyurduFacebook yeni post özelliğini duyurdu
Facebook canlı yayın özelliğine kısıtlama getirecekFacebook canlı yayın özelliğine kısıtlama getirecek
540 Milyon Facebook Hesabı Tehlikede!540 Milyon Facebook Hesabı Tehlikede!

PAYLAŞ