Facebook yeni post özelliğini duyurdu - Haberler - indir.com

Facebook yeni post özelliğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-01 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, platformuna yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. 2014 yılından beri sisteminde yer alan reklamlar için “neden bu reklamı görüyorum?” seçeneğini sunan şirket, şimdi ise “neden bu postu görüyorum?” aracının duyurusunu gerçekleştirdi. Bildiğiniz üzere Facebook yaşamış olduğu büyük veri sorunlarından sonra kullanıcıların güvenini kazanmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Reklamlar tarafında yer alan benzer bir araç artık kişiselleştirilmiş ve bir menü olarak post tarafında da gözükecek. Kullanıcılar için “neden bu postu görüyorum?” seçeneği eklenecek.

Facebook’tan Yeni Post Özelliği Geliyor

Facebook ve Google 121 milyon dolandırıldıFacebook ve Google 121 milyon dolandırıldı

Facebook platformunun ana sayfasında gönderilerin neye göre gözüktüğü henüz belli değildi. Bu durumun bazen çeşitli zararlara sebep olabileceği de bilinirken, geçtiğimiz haftalarda Yeni Zelanda’da yaşanan cami saldırısı Facebook Live ile yayınlanmış olup bu yayın ise hızlı bir şekilde yayılmıştı. Facebook ise konu hakkında hassasiyetini belirtmiş ve bu yönlü önlemler almaya başlamış durumda. Söz konusu bu yeni özellik ile haber kaynağında yer alan bir gönderi için açılacak menüde detaylı olarak bilgiler gözükecek. Ayrıca gönderinin ne kadar etkileşim sağladığı ve sayfaların bu gönderideki popülerliği gibi detaylar görülebilecek.

Facebook yöneticileri tarafından haber kaynağında yer alan gönderilerin yönetilmesi noktasında şeffaf bir algoritma olduğu ancak yetersiz olduğu belirtiliyordu. Şimdi ise kazandırılacak bu yeni özellik sayesinde reklamlarda olduğu gibi alakalı paylaşımlar için de detaylı bilgi sahibi olunabilecek.  


İlgili uygulamalar
Facebook'a bağlı platformlarda yapılan ırkçı paylaşımlar engellenecekFacebook'a bağlı platformlarda yapılan ırkçı paylaşımlar engellenecek
Facebook faturalarında KDV dönemi başlıyorFacebook faturalarında KDV dönemi başlıyor

PAYLAŞ