Facebook Yeni Aracı ile Profil Fotoğrafı Hırsızlığını Önleyecek - Haberler - indir.com

Facebook Yeni Aracı ile Profil Fotoğrafı Hırsızlığını Önleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-23 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük popüler sosyal medya sitesi olan Facebook, yeni bir çalışma ile profil fotoğraflarında yapılan hırsızlığın önüne geçmek istiyor. Yeni geliştirilen bir araç ile kullanıcıların profil fotoğrafının kaydedilmesi ve ekran görüntüsü alınması gibi durumlar engellenecek. Bu profil fotoğrafı alınmasının engelleme durumu sadece Android işletim sistemli telefonlar için geçerli olacakken, buna ek olarak fotoğraf sahibinin arkadaş listesinde olmayan kişilerin ise kendilerinin profil fotoğrafına bir etiketlenme yapılması yine bu araç sayesinde engellenmiş olacak. Facebook tarafından koruma altına alınacak olan profil fotoğraflarının çevresi mavi bir çerçeve ile kaplanacak.

Mavi çerçeve ile korumlı olduğu belli olan profil fotoğrafları belli olacak. Sosyal medya mecralarındaki profil fotoğraflarının özgünlüğünü korumak adına yapılan yenilikler bunlarla sınırlandırılmıyor. Dilenirse kullanıcılar profil fotoğraflarının üzerine Hint tekstil tasarımlarından esinlenmiş olacak desenlerden kaplayabilecekler. Facebook ise bu noktada desenli yapıya sahip profil fotoğraflarının daha az çalındığını ifade ediyor. Bu deneysel özellik henüz geliştirme aşamasında olurken, Hindistan'daki kadın futbolculardan gelen geri bildirimlerde dikkate alındı.

Sosyal medya sitelerinde kadın fotoğrafları çalan çöpçatan sitelerin profil fotoğraflarının çalması adına endişe duyan kadın futbolcuların sesini Facebook duydu ve geliştirdiği bu yeni aracı ilk olarak Hindistan bölgesinde kullanıma sundu. Sadece Hindistan'da değil birinin profil fotoğrafı çalınması ve farklı mecralarda kullanılması dünyanın her noktasında yaşanan bir durum diyebiliriz. Bu durum ile alakalı geliştirme ve çalışmalarına başlayan Facebook, profil fotoğrafı hırsızlığını önlemen adına yakın zamanda bu aracını tüm dünya ile kullanıma açacak.





PAYLAŞ