Facebook, yemek siparişi ve etkinlik bileti satışlarına aracı olmaya başladı - Haberler - indir.com

Facebook, yemek siparişi ve etkinlik bileti satışlarına aracı olmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-31 10:20:11
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım ağlarından birisi olan Facebook, tüm internet dünyasını Facebook yapmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Facebook'un artık tek bir sayfası bulunmuyor. Geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp, Instagram gibi sosyal paylaşım ağlarını satın alan marka bu defa de başka bir hizmet ve ağ ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Yemek siparişi işi

Facebook artık tek bir sosyal ağ olmaktan çıkalı çok uzun zaman oluyor. Tüm interneti Facebook yapmaya çalışan marka, pek çok özelliği de bünyesine dâhil ediyor. Geçtiğimiz zaman diliminde WorkPlace ve dükkân yeniliklerini duyuran marka, şimdiler de ise yemek siparişi ve çeşitli rezervasyon işlemlerini Facebook'tan ayrılmadan yapmanızı sağlayacak olan yeniliğini getiriyor. Facebook çevrimiçi rezervasyon servisi olan MyTime ile anlaşarak, artık Delivery.com gibi hizmetler direkt rezervasyon ve sipariş kolaylığı sunuyor. Ayrıca uygulama üzerinden EventBrite ve Ticketmaster gibi servisler aracılığıyla da etkinlik bileti alınabilecek. Marka yıllar önce mekân fırsatları işine girmiş, ancak geri çekilmişti. Şimdi yapılan bu anlaşmalar ise daha uygun olup, marka hem yazılım işinden ayrılmamış olacak hem de bu alandaki mevcut girişimler Facebook'a karşı olmak yerine onunla birlikte hayatına devam edecektir. Ancak bu anlaşma ile bu girişimlerin kendi sitelerine çektiği kullanıcı sayısında azalma mutlaka olacaktır.

Etkinlik ve mekân alanındaki yenilikler

Marka bu çalışmalarına ek olarak bir de Facebook Events yani Facebook etkinlikler uygulamasını ayrı bir uygulama olarak sunacağını açıklıyor. Paylaşılan istatistiki bilgilere göre Facebook etkinlikler sayfasında 650 milyon kişi bulunuyor ve bu durumda etkinlik organizatörleri için avantaj oluyor. Bu çalışmalarının ardından marka bir de mekân alanında yenilik yaptığını duyurdu. Kullanıcılar etkinlik ya da mekân tavsiyesi istediğinde marka yapay zeka çalışmasıyla belirlediği arkadaş tavsiyelerini kullanıcılarına sunabilecektir. Bu yeniliğin kullanılabilmesi için öneriler özelliğinin aktifleştirilmesi gerekiyor. Uygulama şimdilik ABD'de geçerli. Facebook, farklı ülkelerde yeni işbirlikleri kurduktan sonra ya da yeterli geri dönüş topladıktan sonra diğer pazarlara da açılacaktır. İlerleyen dönemlerde etkinlik, sipariş ve rezervasyon yeniliklerinden geri dönütler alındıkça, markanın kararını göreceğiz.

 
 
 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ