Facebook yapay zekaya etik değerleri ekleyecek - Haberler - indir.com

Facebook yapay zekaya etik değerleri ekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-26 10:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Yapay zeka üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle bir dönem büyük bir tepki alan Facebook, şimdi yapay zeka için etik üzerine çalışmaya başladığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Facebook'un yapay zeka çalışmaları uzun zamandan beri dünya gündeminde yer alıyor. Özellikle yapay zeka ile yaptığı çalışmalarda, etik olmadığı yönünde eleştiriler alan Facebook, yapay zekasının politik açıdan önyargılı olduğu konusunda dünya genelinde hedef olmuştu. Tüm bu çalışmalar sonrasında şirket tarafından etik değerlere yönelik bir çalışmanın başlatılması ise eleştirilerin etkili olduğunu gösterdi. 

Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!

Facebook'tan Yapay Zeka Hamlesi: Deeptext

Facebook eleştiriler sonrasında çalışmalara başladı

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Facebook tarafından yapay zeka için etik enstitüsü kurmak adına Münih Teknik Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapacak. Yapılacak çalışmalar sonrasında yapay zekaya gizlilik, güvenlik, şeffaflık ve adil olma gibi pek çok farklı detay eklenecek ve yapay zeka çalışmalarının böylece daha uygun sonuçlar vermesi sağlanacak.

Facebook tarafından yapılacak olan bu çalışmalar için başkan olarak seçilen kişi ise Münih Teknik Üniversitesi'nden Dr. Christoph Lütge. Elde edilen bilgilere göre 5 yıllık plan kapsamında Facebook'un bu alana yapacağı yatırımın toplam tutarı ise 7.5 milyon dolar olacak ve bu yatırım tamamen hibe şeklinde olacak.

Yapılan anlaşma ile ilgili paylaşılan bilgilerde Facebook'un kendi çalışmalarına katkı sağlamak adına böyle bir adım attığı belirtilirken, üniversite dahilinde kurulacak olan kurum kendi içerisinde bağımsız olacak ve farklı firmalarla da bu konuda işbirliği yapma hakkını elinde bulunduracak. 

Facebook, içerikten sorumlu yeni bir yapay zeka geliştirdi


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ