Facebook, Yapay Zeka İle Videoda Yer Alan Kişileri Oyun Karakteri Yapıyor - Haberler - indir.com

Facebook, Yapay Zeka İle Videoda Yer Alan Kişileri Oyun Karakteri Yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 19:01:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook geliştiricilerinden çağa ayak uyduran video tasarımı.

Dünya genelinde son dönemlerde araştırmaları hız kazanan yapay zeka ile yeni bir çalışmada Facebook ekibinden geldi. Facebook teknoloji biriminin yapay zeka departmanı uzun zamandır bu projeyle uğraşıyor. Yapay zekaya hareketleri izleterek öğretmeye çalışan birim bu haftanın başlarında kullanmış oldukları yöntem ve tekniklerinin ince detaylarını aktardıkları bir makale yayınladı.

Yerli Geliştiriciden Facebook Oyunu: Cook BattleYerli Geliştiriciden Facebook Oyunu: Cook Battle

Facebook'taki Sosyal Oyun İstatistikleri

Facebook Video Oyun Üretimi Üzerinde Çalışıyor

Video karakterlerden, oyun karakteri yaratma projesi ve araştırmaları araştırmacı ekipten Oran Gafni, Lior Wolf ve Yaniv Taigman’a ait. Videoları 3D modelleme tekniğiyle ilgili çekici hale getiren Facebook, tanıtım videosuyla eski tip animasyon oyunlarını sevenler tarafından büyük bir beğeni kazandı. Ekip bu projeyi oluştururken olabildiğince yalın teknikler kullanmaya çalıştığı, teknik detaylarına bakıldığında belli oluyor. Bu teknikleri yeni teknolojiyle entegre eden ekip geliştirme çalışmalarına hala devam etmekte.

Yapay zeka teknolojisi sayesinde, oyun panelindeki kontrol edilebilir karakterler, oyun esnasında yapabilecekleri hareketleri öğreniyorlar. Bu tekniğin adı "Vid2Game" iki yapay zeka ağından gücünü alarak bir modelleme oluşturulmasına yardımcı oluyor.  "Pose2pose" ise oluşturulan bu görüntünün kontrol paneline aktarıldığında, kontrol sinyallerine göre şekillenmesini sağlıyor. Oyun bir joystick ya da klavye üzerinden kontrol edilebiliyor. "Fema2fame" ise görüntü aktarımı gerçekleştikten sonra dinamik arka plan sağlamak ve yüksek çözünürlüğe sahip kareler elde edebilmek için kullanılan bir teknik. Kullanılan teknikler sayesinde daha gerçekçi ve kişiselleştirilmiş karakterler oluşturmak mümkün.


İlgili uygulamalar
Facebook oyunlarına beta imkanı geliyorFacebook oyunlarına beta imkanı geliyor
Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!

PAYLAŞ