Facebook yapay zeka ile tartışmaları engelleyecek - Haberler - indir.com

Facebook yapay zeka ile tartışmaları engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook geliştirdiği yapay zeka ile tartışmaların engellenmesi konusunda oldukça somut adımlar atmayı planlıyor. 

Facebook'ta yoğun olarak kullanılan gruplar için Facebook yeni bir özellik üzerinde test aşamalarına başladı. Gruplar için özel olarak hazırlanan yapay zeka asistanları, moderatörlük yapan ve grup yönetimi sağlayan kişilere yardımcı olmak adına özel bir analiz gerçekleştirecek. Yapılan resmi açıklamalara göre gruplarda moderatör ve yönetici olarak dünya genelinde 70 milyon kişinin bulunduğu belirtilirken, bu kişiler için geliştirilen yapay zeka, olası tartışmaların da önüne geçilmesini sağlayacak.

Facebook’un yeni sistemi nasıl çalışacak?

Facebook tarafından yapılan resmi açıklamalarda, sistemin nasıl çalışacağına yönelik paylaşımlar yapıldı. 2 milyar 800 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya, zaman zaman tartışmaların ve kavgaların yaşandığı paylaşımlara sahne olabiliyor. Özellikle gruplarda tam zamanlı olarak kontrol gerçekleştiremeyen yönetici ve moderatörlerin, duruma müdahale edememesi bu konuda çok daha fazla büyük problemlere yol açabiliyor. Ancak yeni sistem ile birlikte potansiyel ihtilaf durumları bildirim olarak gönderilecek. Bu sayede grup yöneticileri ve moderatörler telefonları üzerinden dahi kolay bir şekilde dahil olabileceği olaylara müdahale edebilecek. Gruplarda yapılan yorumlar üzerinde tartışma ve kavga yönelik analiz gerçekleştirecek yapay zeka sistemi, kısa süre içerisinde gruplardaki tartışmaların önüne geçilmesini sağlayacak. Ücretsiz bir şekilde sisteme eklenecek olan yapay zeka desteği tüm gruplarda geçerli olacak. 

Yeni özellik için ekran görüntüleri paylaşıldı

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda, yeni sistem ile ilgili ekran görüntülerine de yer verildi. Test aşamasına katılan kullanıcıların sosyal medya ağları üzerinden de paylaştığı ekran görüntüleri, bildirim bölümünde net olarak görülebiliyor. Moderatör uyarıları alanında grup üzerinden kontrol altına alınabilecek olan gruplar, artık yapılan yorumlar üzerinden tüm süreçlerin daha iyi bir şekilde yönetilecek.

Facebook tarafından atılan bu adım, aslında Twitter gibi pek çok farklı sosyal medya platformunda da üzerinde uzun zamandan beri çalışılan bir gelişme. Uygulamalarda; nefret söylemi, kavga ve tartışmaların olabildiğince az gerçekleşmesini isteyen teknoloji devleri bu konuda yapay zekadan yardım alarak kullanıcılar için daha iyi bir platform yaratmayı hedefliyor. 





PAYLAŞ