Facebook yapay zeka destekli sohbet botu 'Blender'ı tanıttı - Haberler - indir.com

Facebook yapay zeka destekli sohbet botu 'Blender'ı tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yapay zeka noktasında yatırımlarını yapmaya devam eden sosyal medya devi Facebook, yeni bir araç geliştirdiğinin duyurusunu gerçekleştirdi. Facebook’un bu yeni yapay zeka aracı bir sohbet botu olarak da adlandırılıyor ve “Blender” adına sahip durumda. Şirketin yapay zeka destekli bu sohbet botunun daha insani olduğu ifade ediliyor. Dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinden birisi olan Facebook, sunmuş olduğu çevrimiçi hizmetlerin haricinde yapay zeka tarafında da önemli yenilikler yapmaya devam ediyor. Mark Zuckerber yönetimindeki marka geçtiğimiz dönemler içerisinde de yapay zeka araçları noktasında birçok geliştirme ve yatırım gerçekleştirmişti. Şimdi ise bir yeni yapay zeka aracı daha geliştiren Facebook, “Blender” olarak adlandırmış olduğu sohbet botunu tasarladı. Blender servisini test eden kullanıcılar tarafından bu botun daha insani olduklarını belirttiler.

Facebook’tan yeni yapay zekalı Blender sohbet botu

Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır?Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır?

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Blender, Microsoft ve Google gibi rakip şirketler tarafından geliştirilen ve benzer hizmet sunan diğer yapay zeka araçlarından daha ikna edici özelliklere sahip durumda. Facebook’un yeni yapay zekasının daha ikna edici olabilmesini sağlamak için Blender servisine bilgi, empati ve kişilik ile alakalı konuşma becerileri dahil ettiği ifade ediliyor.

Facebook’un tasarlamış olduğu yapay zeka destekli bu sohbet botunu gerçek kullanıcılarına da test ettirdi. Yapılan testler, bu yapay zeka aracının çok daha insani sonuçlar sergilediğini ve insanların Blender servisini çok daha samimi bulduklarını belirtiyorlar. Facebook’un Blender yapay zeka servisini bu hale getirmek için büyük ölçekli bir sinir ağlarını birleştirdiği ve bu durumun ise toplamda 9.4 milyar parametre ve 1.5 milyar da örnek eğitim içerdiği belirtiliyor. Facebook oluşturmuş olduğu Blender, açık kaynak kodlu bir şekilde yayınlanmış durumda. Dileyen kişi bu botu geliştirebilecek.


Facebook'a 5 milyar dolarlık rekor cezaFacebook'a 5 milyar dolarlık rekor ceza
iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyoriOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor

PAYLAŞ