Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşanlara ceza verecek! - Haberler - indir.com

Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşanlara ceza verecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 12:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook sürekli yanlış ve manipülasyona yönelik içerik paylaşan kullanıcılara yönelik yeni bir tedbir uygulayacak. Filtrelere takılan kullanıcıların paylaştığı gönderilerin görünürlüğü daha da azaltılacak.

Yanlış, spam ya da aldatıcı içerik paylaşımlarına yönelik uzun zamandan beri ciddi bir mücadele veren Facebook, önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Yeni sistem ile birlikte ceza uygulamasına başlayacak olan sosyal medya devi kullanıcı bazlı cezalar verecek. Çeşitli filtreler ve algoritmalar ile kontrol edilecek içeriklerde, spam ya da yanlış bilgi fark edildiğinde, paylaşımı yapan kullanıcılar için belirli bir süre gönderilerin az kişiye görünmesini sağlayacak. Böylece kullanıcı tarafından paylaşılacak hatalı, yanlış bilgiler daha az kişi tarafından görülecek.

Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    

Görünürlük cezasıyla kullanıcılar engellenecek!

Facebook tarafından atılan bu adımın en önemli amacı platformda yanlış bilgilerin paylaşılmasını ve hatalı içeriklerle karşılaşılmasını azaltmak. Facebook tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısı ile duyurulan bu gelişmeye göre mevcut tedbirlere ek olarak kullanıcılar da artık kapsam dahilinde tutulacak. Şüpheli içerikler yönelik mevcut gönderi görünürlüğünü azaltma uygulamasını uzun zamandan beri kullanan Facebook, şimdi ise profillere yönelik daha kapsamlı bir mücadele başlatacak. Yeni dönem ile ilgili paylaşımda, Facebook’un yeni sisteme çok güvendiği net bir şekilde görülürken, spam içerikler başta olmak üzere Facebook’ta yer alması istenmeyen içeriklere daha az rastlanacağın da özellikle vurgulanıyor.

Sayfalar için uyarı ekranları yayınlanacak!

Facebook içerik kurallarına uygun olmayacak şekilde içerik paylaşımı yapan sayfalar için de yeni dönem oldukça zorlu geçecek. Zira bir kullanıcı tarafından içerik politikasına uygun olmayan sayfalar takip edilmek istendiğinde ekrana bir bildirim çıkacak. Mevcut bildirimde sayfanın çok kez hatalı içerik paylaştığı ve bu nedenle takip edilmesinin uygun olmadığı belirtilecek. Bu sayede profillerin yanı sıra uygun olmayan içerik paylaşımı yapan sayfalara yönelik de önemli bir tedbir uygulanmaya başlanacak.

2020 yılındaki ABD başkanlık seçimlerinde ve COVID-19 salgını ile birlikte sosyal ağda çok fazla spam içeriğin olması, Facebook’un ciddi şekilde eleştirilmesine neden olmuştu. Bu bakımdan içerik politikasına yönelik ciddi bir denetim başlatmaya hazırlanan Facebook, yeni dönemde daha güvenilir bir sosyal ağ yaratmaya çalışacak.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ