Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor - Haberler - indir.com

Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mark Zuckerberg ve yönetimin ekibinin Facebook'daki kullanıcıların kişisel verilerini pazarlık aracı olarak kullandıkları iddiaları ortaya atıldı!

NBC'den  aktarılmış olan bir habere göre Facebook, kullanıcılarının kendi verilerini paylaşırken iletişimde oldukları diğer hesapları da dikkate alıyor. Arkadaşlarından ve iletişimde olduğu hesaplardan bir veri analizi elde eden Facebook, edinmiş oldukları kişisel verilerin büyük bir kısmını Amazon gibi büyük şirketlerden küçük start-up projesi olan şirketlere kadar veri akışı sağlamakta veri pazarlıkta kullanmaktan çekinmiyor.

Facebook veri skandalı sonrasında merakla beklenen lansmanını ertelediFacebook veri skandalı sonrasında merakla beklenen lansmanını erteledi

4.000 adet veri sızdırılmış!

Facebook, sohbetler, fotoğraflar, elektronik toplantılar, sunumlar ve toplantı özetleri de dahil olmak üzere yaklaşık olarak 4.000 sayfa veriyi başka şirketlere sızdırmakla suçlanıyor. Belgelerin büyük bir kısmı, küçük bir Start-Up şirketi olan Six4Three'nin 2015 yılında Facebook'a açmış olduğu bir davada ortaya çıktı. Six4Three'nin, Facebook tarafından sağlanan bazı verilere erişimin kesildiğini iddia ederken, Facebook yönetimi bunun aslında başka bir iş planı olduğunu öne sunarak kendini savundu.

2011- 2015 gibi uzun bir dönemi kapsayan bu belgeler, Facebook'un basında her zaman savundukları gizlilik ilkesine ne kadar bağlı oldukları açıklamalarını da tamamen yalanlıyor. Üçüncü şahıslarla paylaşılan bu belgeler Facebok'un gizlilik ilkesinde yer alan maddeleri uygulamadıklarını göstetiyor.

Amazon'un konuyla olan bağlantısı ise, Facebook'un kendilerinden reklam almaları için, Amazon grubunun bazı kullanıcıların kişisel verilerine erişmesinde esneklik sağlamasıyla ilişkilendiriliyor. Rapolara göre Facebook Yönetimi, kullanıcılarının kişisel verilerini Mark Zuckerberg'e yakın olan sosyal medya ve uygulama geliştiricileri ile paylaşıyor. Buna karşılık olarak da bazı firmalardan reklam bazı firmalardan ise kullanıcı verisi sağlıyor. 

Facebook ise bu konuda yapılan bütün iddiaları reddediyor! Ortada böyle bir şey olmadığını, olayın aslının başka olduğunu savunan Facebook yöneticileri bunların "cımbızla çekildiğini" böyle bir ilke ihlali yapmadıklarını savunuyor.


İlgili uygulamalar
Türkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli OlduTürkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli Oldu
Facebook Veri İstismarını Bildirenlere 40.000 Dolar Ödül verecek!Facebook Veri İstismarını Bildirenlere 40.000 Dolar Ödül verecek!

PAYLAŞ