Facebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sundu - Haberler - indir.com

Facebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 22:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta içerisinde, 50 kişiye kadar görüntülü görülme imkanı sunan Messenger Rooms'u tüm dünyadaki kullanıcıların hizmetine sunulan Facebook, bugün içerisinde çalışanlar ve şirketler için kurumsal sosyal ağ platformu Workplace için video konferans özelliğini duyurdu. Tüm dünyayı ele geçiren corona virüs salgını nedeniyle uygulanan karantina önlemleri, Zoom, Skype ve Microsoft Teams gibi video konferans uygulamalarına olan ilgi şaşırtıcı bir şekilde artış gösterdi. Bugünlerde ise hem iş hem de sosyalleşmek amacıyla bu uygulamalar kullanılıyor. Söz konusu bu uygulamaların popüler özelliklerini kendi platformuna entegre etmekten büyük bir keyif alan Facebook, Messenger Rooms adındaki video konferans hizmetini geçtiğimiz hafta içinde kullanıma sunmuştu. 

Ayrı bir uygulamaya sahip olmayan Rooms, şu an için sadece Messenger platformu üzerinde kullanılabiliyor, fakat söz konusu hizmete yakın zaman içerisinde WhatsApp ve Instagram’dan da ulaşılabilecek. Video konferans özelliği ile ilgili atılımlarına devam eden sosyal medya devi, Workplace kullanıcılarını sevindirecek önemli bir adım daha attı.

Facebook Workplace’ten büyük başarı: 2 Milyon ücretli kullanıcı!Facebook Workplace’ten büyük başarı: 2 Milyon ücretli kullanıcı!

50 kişiye kadar görüntülü sohbet imkanı sunuluyor

Workplace'e gelen video konferans özelliği ile beraber kullanıcılara 50 kişiye yakın sohbet özelliği sunuluyor. Facebook, dünya genelinde 5 milyon kullanıcıya ulaşan kurumsal odaklı sosyal ağ platformu olarak hizmet veren Workplace için görüntülü sohbet özelliğini duyurdu. Messenger Rooms gibi, Workplace Rooms da 50 kişiye kadar görüntülü sohbet imkanı tanıyan sanal bir toplantı odası sağlıyor. Kullanım sırasında herhangi bir zaman sınırı olmadan gerçekleştirilebilen video konferans görüşmelerine Workplace hesabı olmayan kişiler dahi katılabiliyor.

Facebook platformunun Workplace için sunduğu bir diğer yenilik ise Live Producer ise ekran paylaşımı, anketler ve daha fazlası ile beraber, bir mobil cihazdan ya da bilgisayarlardan can yayın yapılmasına izin veriliyor. Platform aynı zamanda işitme engelli olan ya da farklı dillerde konuşan kullanıcılar için canlı alt yazı ve çeviri hizmeti de sağlanacak. Popüler platform Facebook, tüm bu özelliklerin haziran ayı içerisinde yayınlanacağını ve aralık ayı içerisinde de tüm kullanıcılar için için ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.

Videolu görüşmeler zaman sınırı olmadan gerçekleştirilecek

Zaman sınırı olmadan gerçekleştirilebilen video konferans görüşmelerine Workplace hesabı olmayan kişiler de katılabiliyor. Workplace'te üç farklı fiyatlandırma seçenekleri bulunuyor. Essential, Advanced ve Enterprise. Essential versiyonları tamamen ücretsiz olarak sunulurken Advanced ise aktif kullanıcı başına 4 dolarlık bir ücrete sahip olacak. Enterprise seçeneğini tercih eden şirketler ise her çalışanı başına aylık dolar ödeme yapıyor. Ek olarak, Workplace Advanced’in kar amacı gütmeyen kuruluşların ve eğitim kurumlarının personeline ücretsiz olarak sunulduğu bilgisini de araya sıkıştıralım. Bu yıl itibarıyla toplam 5 milyon kullanıcı sayısına ulaşan platform, dünya çapında 30.000'den fazla kuruluşa hizmet veriyor. Bunlar arasında, Starbucks, Walmart, Virgin Atlantic, Nestle, Vodafone ve Booking.com gibi dev firmalar yer alıyor. Platform hakkında gelecek günlerde neler olacağı oldukça merak uyandırıyor.


Facebook’tan Workplace için özel güncellemeler geldiFacebook’tan Workplace için özel güncellemeler geldi

PAYLAŞ