Facebook, WhatsApp'ı Satın Aldı - Haberler - indir.com

Facebook, WhatsApp'ı Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Dünyadaki en popüler sosyal medya platformu Facebook, tam 16 milyar Dolar ödeme yaparak anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp'i satın aldı. WhatsApp bundan sonra Facebook'un teknolojik ve maddi imkanlarından faydalanabilecek.

Günümüzün en büyük mesajlaşma servisi olan WhatsApp'i 16 Milyar Dolar'a satın alan Facebook'un yaptığı açıklamaya göre WhatsApp için 4 milyar dolar nakit ve 12 milyar dolar nominal değerli Facebook hissesi ödeyeceğini açıkladı. Ayrıca WhatsApp'in kurucusu Jan Koum'a Facebook yönetiminde üyelik kapısının da açık olduğunun belirtildiği açıklamada satın alım kapsamında çalışanlar içinse hisse opsiyonlarından dolayı 16 milyar dolara ek olarak 3 milyar dolarlık bir ödeme daha yapılacağını bildirdi. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda ise Facebook, WhatsApp'a serbest bırakma bedeli olarak 1 milyar dolar ödeme yapacak.

Facebook WhatsApp

Geçtiğimiz ay 430 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığını duyurduğumuz WhatsApp, daha önceden Google tarafından satın alınmak istenmiş ancak bu satın alma isteği doğrulanmamıştı. Mesajlaşma platformlarına bu yıl büyük bir önem veren Facebook, WhatsApp satın alması ile rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor gibi.





PAYLAŞ