Facebook, Watch Party'i Duyurdu - Haberler - indir.com

Facebook, Watch Party'i Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-26 09:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Popüler sosyal medya uygulaması Facebook, birtakım yeniliklerle gündemdeki yerini almaya devam ediyor. Facebook, son zamanlarda daha sık güncelleme almaya başladı. Diğer sosyal medya hesapları ile kıyaslandığında, aktif kullanıcı sayısını kaybeden Facebook, bu anlamda toparlanma çalışmaları yapıyor. Getirdiği yeniliklerle, kullanıcılarının platformda geçirdiği vakti arttırmayı amaçlıyor.

Facebook'un bir süredir yeni bir özelliği test ettiği biliniyordu. Watch Party ismine sahip olan bu özellik sayesinde, kullanıcılar gruplarda hep birlikte gerçek zamanlı olarak video izleme imkanına sahip olacaklar. Facebook, kısa bir süre önce test aşamasında olan Watch Party özelliğini, dünya genelinde kullanıcılarına sunduğunu açıkladı.

Watch Party test süreci olumlu geçti

Facebook'un bir süredir test aşamasında olan Watch Party özelliği, test aşamasından çıktı ve tüm dünyada kullanıma sunuldu. Bu özelliğe göre kullanıcılar, canlı başlatılan ya da kaydedilen bir videoyu izleyebilecek ve bu esnada sohbet başlatabilecekler. Kullanıcılar, videoyu izledikleri esnada birbirleriyle iletişim kuracaklar. Özellik test aşamasındayken, kullanıcılardan oldukça güzel yorumlar almayı başardı. Facebook, bu özelliği daha çok yemek yapma, zanaatkarlık, müzik becerileri vb. hobilere ilgi duyan kişiler için yayınlanan videolarda, izleyiciler arasında soru - cevap muhabbetinin kurulmasını sağlamak.

Watch Party, hem aile bireyleri hem de uzaktaki arkadaşlar arasında köprü kurmayı ve bu kişilerin eğlenceli vakit geçirmelerini de amaçlıyor. Test sonrasında geribildirimleri göz önünde bulunduran Facebook, bu doğrultuda iki yeni özellik de duyurdu. Bunlardan bir tanesi, Co-hosting adıyla Watch Party'yi başlatan kişi, eklediği videoyu devam ettirmek için başka kişiler atayabilecek. İkincisi ise Crowdsourcing özelliği. Bu özelliğe göre de katılan kişiler Watch Party'yi başlatan kişilere öneri video sunabilecek. Yeni özelliklerin dünya genelinde yayınlanmasını, Facebook 27 - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında kutlayacak.





PAYLAŞ