Facebook Watch 720 Milyon İzlenmeyi Aştı - Haberler - indir.com

Facebook Watch 720 Milyon İzlenmeyi Aştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Facebook'un kullanıcılarına sunduğu en önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkan Facebook Watch, kullanıcılarına çeşitli içerikler sunmayı başaran özel video merkezli olması ile beğenileri üzerine topluyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Facebook Watch, kısa sürede birçok kitlenin beğenisini kazanmıştır. Elde edilen son raporlara göre Facebook Watch, aylık toplam 720 milyonu aşan bir kullanıcı sayısına ulaştı. Facebook halihazırda zaten kullanıcı sayısı en fazla olan uygulamaların başında geliyor. Diğer sosyal medyalara göre yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanan Facebook her geçen gün farklı alanlarda da etkin olmaya devam ediyor. 

Facebook Watch'da bu alanlardan biridir. Tamamen video içeriklerine özgün bir şekilde tasarlanan Facebook Watch ile akıllı cihazınızı çok daha verimli hale getirmeniz mümkündür. Üstelik Facebook Watch her geçen daha da büyümeye devam ediyor. Dünya devi Facebook şirketi, kullanıcıların tamamen videoya bağlı kalabilecekleri bir yer olarak Facebook Watch planlarını geliştirmeye devam ediyor. Şirketin elde ettiği verilere göre 720 milyon kullanıcı Facebook Watch üzerinden video seyrediyor ve 140 milyon kişi de günde en az bir dakikasını dahi Facebook Watch üzerinde harcayarak içerikleri değerlendiriyor. Şöyle ki günlük ziyaretçi sayısı ise ortama olarak 26 dakikasını Facebook Watch içerisinde geçiriyor. 

Facebook Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır?Facebook Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Günden güne video içeriklerini değerlendirmek üzere Facebook Watch'a giriş yapan kullanıcılar, video içeriklerini değerlendirmek üzere daha da fazla kullanıma odaklanıyor. Zengin içerik kapasitesi ile 2017 yılından bugüne kullanımda olan Facebook Watch, akıllı cihazlarda sorunsuz olarak çalışıyor. 

Facebook Watch içerikleri seviliyor

Facebook Watch içeriklerinden dizi ve filmler en sevilenler arasında yerini alıyor. Facebook Watch piyasaya sürüldüğü ilk yıllarda beklenen başarıyı elde edemedi ve Facebook'u da hayal kırıldığına uğratan bir plan oldu. Fakat şimdi ise özel içerikleri sayesinde daha büyük kitleleri etkisi altına almayı başardı. Bu duruma örnek vermek gerekirse The Real World dizisi ABD, Meksika, Tayland üzerinde sunulurken, yakın zaman içerisinde animasyon komedisi olan Human Discoveries'da yine Facebook Watch üzerinden seyredebilecek. Ball in the Family, Sorry For Your Loss, Limetown gibi içerikler de çok yakında Facebook Watch üzerinden seyredilmeye sunulacak. 

YouTube'dan farklı bir video platformu

Facebook Watch, ilk aşamada YouTube ile benzerlik gösteriyor diye düşünülse de aslında Facebook Watch, YouTube'dan çok daha farklı bir sistem üzerinden çalışıyor ve kullanıcılarına çok daha farklı içerikler sunuyor. İlk tanıtım yıllarında planlanan bütçenin azaltılması ve MLB yani Amerikan Beyzbol Ligi yayınlarının sayısında yaşanan düşüş ile Facebook, film ve dizi içerikleri ile kullanıcılarına çok daha farklı alanlarda hizmet vermeye yönelik çalışacak. Şöyle ki Facebook Watch, YouTube tarzı bir algoritmaya sahip olmayacak ve Facebook Watch'a özel içerik ürecilerinin gelip gelmeyeceği ise soru işaretidir. Zengin içerikleri ile kullanıcılarına farklı bir deneyim sunan Facebook Watch, gelişmiş düzeyde özellikleri ve film dizi içerikleri ile çok daha fazla kullanıcı sayısına ulaşacaktır. Platform bu şekilde daha da gelişim göstermeye odaklanıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook'tan Stalker'lara Kötü HaberFacebook'tan Stalker'lara Kötü Haber
Study from Facebook, Bilgileriniz Karşılığında Para ÖdeyecekStudy from Facebook, Bilgileriniz Karşılığında Para Ödeyecek

PAYLAŞ