Facebook video yayımcılığında YouTube'a rakip olacak - Haberler - indir.com

Facebook video yayımcılığında YouTube'a rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bugüne dek lisans kısıtlamaları nedeniyle video kliplerden sadece kesitler paylaşabilen Facebook müzik kliplerini yayımlayabileceğini duyurdu.

Özelliklerini genişletmek ve daha farklı alanlarda rakipleriyle yarışabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Facebook yaşadığı lisans sorununu çözmüş gibi duruyor. Sonunda şirketlerle bu konuda anlaşma sağlamayı başaran şirket YouTube’a rakip olmayı planlıyor. Günümüzde video içerikler için en çok kullanılan platform olarak neredeyse sektörde rakipsiz olan YouTube ilerleyen yıllarda Facebook’la rekabet etmek durumunda kalabilir.

Google Facebook bilgilerini çalan 25 uygulamayı Play Store'dan kaldırdıGoogle Facebook bilgilerini çalan 25 uygulamayı Play Store'dan kaldırdı

YouTube daha çok ilgi çekici içeriklerle ön plana çıksa da, aslında müzik klipleri platformun büyük gelir kaynakları arasında. Canlı yayımların ardından bu alanda da varlığını göstermek isteyen sosyal medya devi Facebook ise YouTube’un bu konudaki tekelini yıkmak için harekete geçti. Şirketlerle anlaşma sağlamayı başaran sosyal medya devi Facebook Watch ile YouTube rakip oluyor.

Facebook'ta Canlı Yayın ile Para Kazanma Dönemi

Mevcut lisans hakları sanatçılara kliplerini uzun olarak yükleme imkanı sunsa da, kliplerin tam uzunlukta yayımlanmasını engelliyordu. Bu nedenle sanatçılar kliplerinden sadece ilgi çekici kesitleri Facebook’ta paylaşabiliyor ve tam uzunluktaki klipler için YouTube videosuna bağlantı vermek zorunda kalıyorlardı.

Facebook tarafından yapılan yeni açıklamaya göre bu durum, önümüzdeki ay itibariyle tamamen değişecek. Şirket linsans sorununu ortadan kaldırmayı başardı. Bu kipleri tam uzunlukta yayımlamak için Facebook ise daha öncesinde Universal Music Group, Sony Music Entertainment and Warner Music Group ile görüşmeler yaparak anlaşma sağladı.


İlgili uygulamalar
WhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği yoldaWhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği yolda
Facebook 2019 yılında enerjisinin büyük bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiFacebook 2019 yılında enerjisinin büyük bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etti

PAYLAŞ