Facebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta Zorlanıyor - Haberler - indir.com

Facebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta Zorlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarının başında geliyor. Ancak şirketin Cambridge Analytica şirketiyle yaşamış olduğu “veri skandalı” sorunundan ötürü Facebook şirketi yetenekli eleman bulmakta zorluk çekiyor. Şirketin itibarı ve güvenilirliği azaldığı için bu işlerde yetenekli olan isimler Facebook’a yanaşmıyor. Yaşanan skandallar sonrasında sosyal medya şirketine iyi üniversite mezunu ve yetenekli kişilerin yapmış olduğu başvuruların bir hayli azaldığı ifade ediliyor. Ayrıca iş tekliflerini kabul etme oranlarınında da düşüş yaşadığı açık bir şekilde gözüküyor. CNBC detaylarına göre Facebook’un yazılım mühendislerine yapmış olduğu tekliflerin 2019 içerisinde yaklaşık yüzde 50 seviyesinde bir azalma olmuş durumda.

Facebook Eleman Bulmakta Zorlanıyor

Facebook Canlı Yayınlara Kısıtlama GetiriyorFacebook Canlı Yayınlara Kısıtlama Getiriyor

2017-2018 yılları arasında yüzde 85 oranlı yeni mezunlara iş teklifleri 2018 yılının Aralık ayı döneminde yüzde 35 ile 55 seviyelerine düşmüş durumda. Konu hakkında bazı açıklamalar yapan eski personel alım uzmanı, Facebook ile iş görüşmesi esnasında adayların şirketin gizlilik politikalarını konusunda eskiye göre çok daha fazla soru sorduğu gözüküyor. Daha önce Facebook’ta çalışmış olan personel alım uzmanları 2018 yılında Cambridge Analytica skandalı sonrasında şirketin iş teklifleri tarafında büyük bir düşüş yaşadığını açık bir şekilde belirtiyor.

Facebook bu olayda 87 milyon kullanıcısının verilerini Cambridge Analytica adlı bir şirkete satmıştı. Bu veriler ise ABD Başkanı Donald Trump’un 2016 yılındaki başkanlık seçimleri kampanyalarında reklam çalışması olarak kullanıldı. Bu gibi skandallardan ötürü şirkete başvurmayı hedefleyen adayların ilgileri düşmüş durumda. Ayrıca işe alım uzmanlarının da motivasyonlarında düşüş olduğu ifade ediliyor. Diğer yandan dünyanın en iyi üniversitelerinden olan öğrencilerin Facebook’tan gelen iş ilanlarını çeşitli sebepler ile reddettiği söyleniyor. Facebook sözcüsü Anthony Harrison ise bu rakamların yanlış olduğunu ve Facebook’un çalışanlar için her zaman en çok tercih edilen şirket olduğu ifade ediliyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Algoritma Değişikliğine GidiyorFacebook Algoritma Değişikliğine Gidiyor
Facebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen RobotFacebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen Robot

PAYLAŞ