Facebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu Açıldı - Haberler - indir.com

Facebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kişisel verileri koruma kurulu tarafından üçüncü şahıs uygulamaların kullanıcıların fotoğraflarına erişimine izin veren bir veri ihlali yaptığı için Facebook şirketine tam 1 milyon 650 bin TL para cezası vermişti. Yeni yaşanan gelişmelere göre ise söz konusu mağdur olan Türk kullanıcılar tarafından sosyal medya platformu Facebook’a tazminat davası açması gündeme geldi. Bildiğiniz üzere sosyal medya platformları her ne kadar kullanıcıların yoğun vakit geçirdikleri mecralar olsa da, kullanıcı verileri ve gizliliği noktasında önemli bir rol oluşturuyor. Bu noktada ise özellikle Facebook’un yaşamış olduğu veri sızıntıları ve çeşitli kullanıcı problemlerine bir yenisi ülkemiz cephesinden eklendi.

Facebook’a Tazminat Davası Açılabilecek

Facebook Algoritma Değişikliğine GidiyorFacebook Algoritma Değişikliğine Gidiyor

Facebook üzerinden ortaya çıkan veri ihlalinden ötürü ülkemizde yaklaşık olarak 300 bin kullanıcının etkilendiği açıklanmıştı. Bu noktada Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından yayınlanan ir karara göre kişisel verileri zarar gören Facebook mağdurları, ABD’li şirket Facebook’tan tazminat talep edebilecek. Bu kapsamda İstanbul Barosu Kişisel Verilerin Korunması Komisyonu Genel Sekteri olan Veri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burak Özdağıstanlı yapmış olduğu açıklamada şu sözleri dile getirdi;

Kurul tarafından verilen bu karar Türkiye'de faaliyet gösteren ve kişilerin verilerini toplayan her şirket için bir uyarı niteliğinde olmalı. Zira bu karar artık kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde işlemenin, yeterli önlemleri almamanın veya kanunda belirtilen gereklilikleri yerine getirmemenin cezasız kalmayacağını açık bir şekilde ortaya koyuyor" 

Avukata göre mağdur olan söz konusu vatandaşların kişisel verileri kimlere aktarıldığı noktasında bir bilgi talep edileceği ve kişisel verilerin silinmesi yada yok edilmesi için istekte bulunacaklarını belirtiyor. Herhangi bir zarar durumunda ise karşı taraftan tazminat isteneceği belirtiliyor. Bakalım bu dava ve olay nasıl neticelenecek göreceğiz.


Facebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen RobotFacebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen Robot
Facebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta ZorlanıyorFacebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta Zorlanıyor

PAYLAŞ