Facebook veri sızdırma sebebiyle Türkiye'de inceleme başlatıldı - Haberler - indir.com

Facebook veri sızdırma sebebiyle Türkiye'de inceleme başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-06 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Siber saldırının ardından milyonlarca kullanıcının verilerinin internete düşmesine sebep olan Facebook için Türkiye'de de inceleme başlatıldı.

Geçtiğimiz günler içerisinde siber saldırı sonrasında milyonlarca kullanıcının kişisel verileri internete düşen Facebook'un başı sadece dünyada değin ülkemizde de derde girmiş oldu. Platforma yapılan siber saldırı sonrasında dünyanın birçok ülkesinde Facebook kullanıcılarının bilgileri internete düşmüştü. Bunlar arasında da ABD, İngiltere, Hindistan ve Türkiye bulunuyordu. 

Facebook Clubhouse'a rakip oluyorFacebook Clubhouse'a rakip oluyor

Konuyla ilgili olarak açıklanan bilgilere göre Türkiye'deki 20 milyonda takın Facebook kullanıcısının bilgisi yapılan siber saldırıcı sonucu kötü niyetli olan kişilerin eline geçti. Söz konusu bu olayların duyurulmasının ardından Türkiye'deki Kişisel Verileri Koruma Kurulu, konuyla ilgili olarak bir inceleme başlattı. Siber istihbarat ve koruma firması olan Rock CTO’su Alon Gal, olayların ardından resmi sayfasında sızdırılmış olan bilgilerin ücretsiz dağıtıldığını bildirmişti.

Açıklamasında; “Tüm 533.000.000 kullanıcının bilgileri ücretsiz sızdırılmıştır. Bu şu demek. Eğer Facebook’da cep telefonunu numaranızı kullanıyorsanız, hesabınız sızdırılmıştır.” “Detaylı olarak söylemek gerekirse; Telefon numaranız, Facebook numaranız, tam isminiz, Güncel ve geçmiş adres bilgileriniz, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz, hesap açma tarihiniz, ilişki durumunuz.” “Kötü senaryoda bu bilgiler, çeşitli dolandırıcılıklarda kullanılacaktır.” 2019 yılında da benzer bir veri kaybı yaşanan Facebook, yine aynı sorunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Facebook hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecek günlerde neler olup bittiği tekrar gündemde yerini alabilir. Konuyla ilgili olarak çalışmalar hızla devam ediyor. 


Facebook'a aşı takip özelliği geldiFacebook'a aşı takip özelliği geldi
Facebook sinirlerinizi takip eden akıllı bilekliğini duyurduFacebook sinirlerinizi takip eden akıllı bilekliğini duyurdu
Facebook’un Clubhouse özelliği görüntülendiFacebook’un Clubhouse özelliği görüntülendi

PAYLAŞ