Facebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyor - Haberler - indir.com

Facebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, “Dünya Sağlık Örgütü”, “UNICEF” ve “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı” iş birliği yaparak kullanıcılar için doğru verilerin takip edilebileceği bir web sitesi hazırladıklarını duyurdular.

Corona virüs salgının hızla yayıldığı bu günlerde insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de doğru bilgi. Özellikle son günlerde internette salgınla ilgili pek çok bilgi kirliliği yer alıyor. Bu durum insanlardaki paniğin ve stresin artmasına neden oluyor.

Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

Bu durumun önüne geçmek için Facebook, COVID-19 ile ilgili paylaşılan asılsız haberlerin ve yanlış bilgilerin önüne geçmek adına, Poynter’in Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (IFCN) ile birlikte bir hibe programı hayata geçirdiğini açıkladı. Program kapsamında, COVID-19 ile ilgili yayılan bilgileri teyit etmek için dünyanın dört bir yanında sürekli olarak çalışan bağımsız üçüncü taraf doğruluk kontrolü kuruluşlarına toplamda 1 milyon dolarlık yardımda bulunulacak.

Başlatılan bu program özellikle virüsten yüksek derecede etkilenen bölgelerde çalışan doğruluk kontrolü kuruluşlarının bu kritik dönemde mevcut kapasitelerini sürdürmelerine ve artırmalarına yardımcı olacak. Facebook, aynı zamanda hibe programı kapsamında bu kuruluşlara doğruluk kontrolü yapılmış metinlerin farklı dillere çevrilmesi, güvenilir bilgilerin daha fazla insana ulaşmasına yardımcı olacak multimedya içeriklerin prodüksiyonu, kanıta dayalı ve bilimsel haberler için sağlık uzmanlarıyla çalışma ve kitle geliştirme girişimleri gibi farklı konularda da fayda sağlayacak.

WhatsApp içinde adım atılacak!

Buna ek olarak şirketin anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp da IFCN’e 1 milyon dolarlık ek yardımda bulunacak. Yapılan yardım ile, WhatsApp Business içinde yer alan WhatsApp Business API da dahil olmak üzere gelişmiş özelliklerin kullanılmasını içeren eğitimler desteklenecek. WhatsApp, attığı bu adımla IFCN sertifikalı doğruluk kontrolü kuruluşlarının etki alanlarını genişletmeyi ve yerel toplulukların tehlikeli olabilecek söylentiler konusunda bilinçli olmalarını sağlamayı hedefliyor.

Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

COVID-19 salgınının, Facebook’a dünyayı birbirine daha yakın bir yer haline getirme misyonunun önemini bir kez daha hatırlattığını dile getiren Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanların, bu zor zamanlarda platformlarımız üzerinden aileleriyle, arkadaşlarıyla ve kendileriyle aynı ilgi alanlarına ve amaçlara sahip bireylerden oluşan topluluklarla bir araya gelebildiklerine ve birbirlerine destek olduklarına şahit oluyoruz. Bu, beraberinde oldukça büyük bir sorumluluk da getiriyor. Herkesin internette uzun saatler geçirdiği şu günlerde, insanların platformlarımız üzerinden güvenilir ve doğru bilgilere ulaşmalarını sağlamayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, aralarında Türkiye’deki partnerlerimiz teyit.org ve Doğruluk Payı’nın da bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki bağımsız doğruluk kontrolü kuruluşlarının bu süreçte COVID-19 ile ilgili zararlı ve yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için yaptıkları çalışmaları destekliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz”.

Konuyla ilgili konuşan Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (IFCN) Direktörü Baybars Örsek “Facebook’un bu önemli yatırımı, #KoronaVirüsüyleİlgiliDoğrular Birliği (#CoronaVirusFacts Alliance) ve Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı’nın onaylı imzacıları olarak sürekli olarak çalışan doğruluk kontrolü kuruluşlarını destekleme konusunda oldukça etkili olacaktır. IFCN, yüzyılın en büyük salgını sırasında gerçekleştirilen en kapsamlı iş birliği girişimini yönetme konusundaki becerisini göstermiştir ve doğruluk kontrolü topluluğumuz Facebook’un yardımları için müteşekkirdir.” Açıklamasını yaptı.


Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsüBitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü
Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

PAYLAŞ