Facebook ve Twitter'ın Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyor - Haberler - indir.com

Facebook ve Twitter'ın Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-02 18:45:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Sosyal medyanın dev isimleri Facebook ve Twitter, Rusya hükumeti ile bağlantısı olduğu tespit edilen hesapların sistemlerinden kaldırıldığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda sahte hesap operasyonu faili olarak Moskova hükumetine yakınlığı ile bilinen 2016 ABD seçimlerine müdahale etmek ile suçlanan İnternet Araştırmaları Ajansı (IRA) gösterildi.

Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyor

Söz konusu operasyon, kar amacı gütmeden İngilizce ve Arapça yayın yapan haber sitesi PeaceData üzerinde yoğunlaştı. Twitter yaptığı açıklamaya göre Kuzey Afrika, Orta Doğu ve İngilizce konuşulan ülkelerde etkili olma amacı güden yapı ile ilgili 5 hesabı askıya aldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Rus devlet kurumlarına atfedebileceğimiz bu manipülasyon platformuna ait 5 hesabı askıya aldık.

Facebook cephesinden yapılan açıklamada ise kurum içi hizmet kurallarının ihlali gerekçesi ile 13 hesabın ve 2 sayfanın kapatıldığı ifade edildi. Ayrıca bu hesapların sahte isim ve profil resimleri kullandığının altını da çizen Facebook yönetimi, olayın farkında olmayan freelance yazarların da PeaceData sitesi için yazdıklarını söyledi.

İki platform da operasyonun sınırlı bir aşamada başarılı olduğunu belirtirken, gelişmenin Trump ve Biden arasındaki başkanlık seçiminden iki ay önce vuku bulması kafalarda soru işaretleri yarattı.

2016 yılında gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Rus müdahalesi kapsamında avurak Robert Mueller'in yürütmüş olduğu soruşturmanın bir parçası olan IRA, konu ile ilgili suçlanan 3 Rus şirketi ve 13 kişinin arasında yer alıyordu. Mueller, 2016 yılı seçimleri için yapmış olduğu araştırma için 2 yıl harcamıştı. Fakat bir kanıt bulamamasına rağmen Rusya'nın Trump'ın kampanyasından faydalanma niyeti ile müdahalesi olduğu sonucunu yayınladığı raporda aktarmıştı.





PAYLAŞ