Facebook ve Twitter yüzlerce hesabı sildi! - Haberler - indir.com

Facebook ve Twitter yüzlerce hesabı sildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 19:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Yalan haberler nedeniyle eleştirilerin odağında olan Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar bu haberlere yönelik savaş başlattı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Facebook ve Twitter tarafından yapılan paylaşımlarda özellikle İran, Rusya ve Venezuella ile ilgili yalan haber paylaşımı yapan hesapların kapatıldığı belirtildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda mevcut hesaplar ile ilgili incelemelerin yapıldığı ve incelemeler sonucunda da hesapların uygun bulunmadığından dolayı erişime kapatıldığı ifade edildi.

Facebook aşı karşıtı olanlar ile savaşacakFacebook aşı karşıtı olanlar ile savaşacak

Siyasi gerilim yalan haberleri arttırdı

Son dönemlerde özellikle siyasi gelişmeler nedeniyle oldukça kritik bir dönemden geçilirken tüm bu süreç içerisinde yalan haberlerle çeşitli konularda bilgi kirliliği yaratan hesaplar kapsam altına alındı.

Resmi açıklama geldi

Konuyla ilgili resmi açıklama Facebook'un Siber Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher’denb geldi. Başkan tarafından yapılan açıklamalarda 162 Instagram hesabı ve bununla birlikte 800 hesabın kaldırıldığı belirtildi. Üstelik kaldırılanlar sadece kullanıcı hesapları ile sınırlı değil. Açıklamalara göre kullanıcı hesapların yan ısıra bu tip haberler yapan sayfa ve gruplar da kapatılmış durumda.

Kaldırılan hesaplarla ilgili önemli bir detaya dikkat çeken güvenlik başkanı, hesap ve grupların ana hedefinin Amerika Birleşik Devletleri olduğu ve yaşanan olaylar sonrasında Amerika Birleşik Devletleri üzerine çeşitli paylaşımların yapılmaya başlandığı ifade edildi.

Hesapların kapatılması bir takım kişiler tarafından desteklenirken bazı kişiler tarafından da eleştirildi. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik paylaşımlar nedeniyle böylesine bir hamlenin sosyal ağlar üzerinden gerçekleşmesi Amerika Birleşik Devletleri'nin sosyal ağlarda korunduğuna yönelik algı yarattı.

Bu yaşananlar ilk değil!

Bu olaylar yaşanmadan önce geçtiğimiz aylarda da özellikle Rusya hükümeti tarafından desteklendiği öne sürülen 364 hesap kapatılmıştı.

Durumun Twitter tarafında ise olaylar çok daha gelişmiş durumda. Öyle ki resmi açıklamalara göre Twitter'da İran ile bağlantılı 2671, bunun yanı sıra Venezuela ve Rusya ile bağlantılı toplamda 1800 hesabın iptal edilerek sosyal ağdan yasaklandığı ifade edildi. Tüm bu sayılar göz önünde bulundurulduğunda oldukça yüksek sayıda hesabın inceleme altına alındığı ve sosyal ağlardan uzaklaştırıldığı net bir şekilde görünüyor. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor 


Facebook cinsiyetçi fotoğraf arama ile büyük tepki topluyorFacebook cinsiyetçi fotoğraf arama ile büyük tepki topluyor
Telefonda yasaklı Facebook Research uygulamasının olup olmadığı nasıl kontrol edilir?Telefonda yasaklı Facebook Research uygulamasının olup olmadığı nasıl kontrol edilir?
Zuckerberg Facebook'un dünyayı iyi hale getirdiğine inanıyorZuckerberg Facebook'un dünyayı iyi hale getirdiğine inanıyor

PAYLAŞ