Facebook ve Twitter veri skandalı ile gündemde! - Haberler - indir.com

Facebook ve Twitter veri skandalı ile gündemde!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-27 18:55:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medyanın önde gelen şirketleri bir süredir veri skandalları ile mücadele etmeye çalışıyor. Twitter ve Facebook bazı yazılım geliştirme kitlerinin (SDK) kullanıcı verilerini kendi sunucuların transfer edildiğini açıkladı. 

Twitter ve Facebook veri güvenliği zafiyeti

Yüz binlerce Android uygulamasının entegre ettiği yazılım geliştirme kitlerinin bağlı oldukları sosyal medya hesaplarının izni olmadan erişim sağladığı ortaya çıkarıldı. Bu sorundan uygulamalara sosyal medya hesapları aracılığıyla bağlanan kullanıcıların etkilendiğini belirten yetkililer ayrıca birkaç milyon insanın bu sorundan etkilenebileceğinin altını çizdi. 

Merakla beklenen Twitter özelliği kullanıma sunulduMerakla beklenen Twitter özelliği kullanıma sunuldu

Twitter veri ihlali konusunda yetkililer "OneAudience tarafından geliştirilen SDK incelendiğimizde bazı kullanıcıların bilgilerini sunucuya yükleyen bir bileşene rastladık.” açıklamasında bulundu. Benzer şekilde Facebook yetkilileri de “Mobiburn tarafından geliştirilen SDK kullanıcıların verilerini izinsiz kullandığını tespit ettik. Bu konunun derinlemesine incelenmesi için yasal süreç başlatıldı.” açıklamasında bulundu. Facebook veri ihlali konusunda daha önce de gündeme gelmişti. Şirket, milyonlarca telefon numarası, e-posta adresi gibi kişisel bilgilerin çalındığını duyurmuştu. 

OneAudience ve Mobiburn geliştiricilere SDK kullanımı için ücret karşılığında elde edilen bilgileri reklam verenlere satıyor. Normal şartlarda SDK gibi gereçlerin kullanıcı bilgilerine ulaşmaması gerektiğinin altını çizen yetkililer bu problemin Twitter uygulamasından kaynaklanmadığını, aksine uygulamalardaki güvenlik kurallarından kaynaklandığını belirtti.

SDK geliştiricileri kullanıcı kişilerin e-posta adreslerini, kullanıcı adlarını, fotoğrafları ve tweetlerini kendi sunucularına transfer edebiliyor. Şirketler bağlı bulunan sosyal medya hesapları üzerinden tweet atma, e-posta adresi değiştirme gibi yetkilere de sahip olabiliyor.

OneAudience yetkilileri, “Bu bilgilerin 13 Kasım 2019 tarihinde toplanmamasını sağlamak için SDK proaktif olarak güncellendi. Daha sonra SDK’nın yeni sürümünü geliştirici ortaklarımıza gönderdik ve bu yeni sürüme güncellemelerini istedik.” dedi.


İlgili uygulamalar
Soruları cevaplayarak para kazanabileceğiniz uygulama: Facebook ViewpointsSoruları cevaplayarak para kazanabileceğiniz uygulama: Facebook Viewpoints
Facebook Messenger da Instagram’a benzeyecekFacebook Messenger da Instagram’a benzeyecek

PAYLAŞ