Facebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenleme - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 21:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Şefaflığı arttırmak adına yeni bir karar alan Facebook artık Facebook ve Instagram uygulamalarındaki yayınların ve yüksek erişimli hesapların yerini gösterecek.

Instagram ve Facebook uygulamasında bir sayfadaki gönderilerin paylaşıldığı konum büyük bir tartışma konusuydu. Özellikle önemli bilgiler paylaşan hesaplar için geçerli olan bu tartışma artık son buluyor. Gönderi ve hesap güvenliğini arttırırken şeffaflığı da arttırma kararı alan şirket bugün yeni bir özelliği kullanıma sunacağını açıkladı.

267 milyon Facebook kullanıcısının verileri hackerlar forumunda satıldı!267 milyon Facebook kullanıcısının verileri hackerlar forumunda satıldı!

Facebook’tan gelen açıklamalara göre yeni düzenlemenin amacının kullanıcıların bir yayının gerçekliğini değerlendirmesini daha kolay bir hale getirmek.

Yeni düzenleme tüm bölgelerde yayınlanmasına henüz uzun bir zaman var gibi görülüyor. Şuan pilot uygulamada ilk etapta belirli kişilerin erişimine sunulan bu özellik şimdilik sadece ABD bölgesinde yaşayan bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Facebook Mesenger Kids uygulaması için yayınlanacak yeni özellikler

Instagram içinde geçerli olacak yeni uygulamasının duyurusunu ise “Facebook Ürün Yöneticisi” Anita Joseph ve “Instagram Ürün Müdürü” Georgina Sheedy-Collier bir blog yazısı birlikte kaleme aldıkları blog yazısında. İkili, blog yazısında “Bu değişiklikler Facebook ve Instagram'da seçimleri koruma ve şeffaflığı artırma konusundaki geniş çabalarımızın bir parçasıdır” ifadelerine yer verdi.

Şimdilik ABD’de deneme sürecine başlanan bu özelliğin kullanıcıların takip ettiği hesapların gerçek olup olmadığı yönünde ki sorularını yanıtlayacak gibi duruyor. Henüz deneme süresinde olan özelliğin 2021 yılının ilk çeyreğine kadar tüm bölgelerde kullanıma sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook’tan 5,7 milyar dolarlık yatırımFacebook’tan 5,7 milyar dolarlık yatırım
Facebook karanlık mod tasarımı ortaya çıktıFacebook karanlık mod tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ