Facebook ve Instagram kullanıcılarını maske takması için uyaracak - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagram kullanıcılarını maske takması için uyaracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 18:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Koronavirüs salgın sayısının tüm dünyada artış göstermesi ile birlikte Facebook, insanlara maske takmaları gerektiğini hatırlatmanın iyi bir fikir olacağını düşündü. Yeni gelecek olan özellik ile birlikte sosyal medya platformları Facebook ve Instagram ana sayfalarının en üstünde maske takılması gerektiğini hatırlatan bir uyarı ile karşılaşacaksınız.

Haziran ayının gelmesi ile birlikte Türkiye dahil pek çok ülke insanları ile birlikte normale alıştırabilmek adına normalleşme sürecine dair adımları atmaya başlamıştı. Fakat bazı kişilerin normalleşme sürecini eskisi gibi olmak gibi anlaması, virüsün toplum içerisinde yeniden yayılmasına ve vaka sayılarının hem Türkiye'de hem de dünyada yeniden artmasına sebebiyet oluşturdu.

Facebook kullanıcı verileri geliştiricilere açıldıFacebook kullanıcı verileri geliştiricilere açıldı

Veri skandalları ile kendisine olan güveni oldukça fazla bir şekilde kaybeden Facebook, pandemi süresince yalan, yanlış bilgilerin platform içerisinde yayılmasına mani olabilmek ve kullanıcıların en doğru bilgiye kolayca ulaşmasını sağlayabilmek adına uygulamaya bir takım yeni özellikler dahil etti ve bugün, bu özelliklere bir yenisinin daha ekleneceği belirtilebilir.

Facebook ve Instagram'a eklenecek maske hatırlatmaları böyle görünecek

Dün bir açıklama yapan Facebook, koronavirüs vakalarındaki artışı azaltmak adına hem Facebook hem de Instagram ana sayfasının üzerine, kullanıcılara maske takmaları gerektiğini hatırlatan bir mesaj ekleyeceğini belirtti. Facebook'ta yer alacak olan hatırlatma notunda COVID-19 Bilgi Merkezi’ne, Instagram’daki hatırlatma notunda ise ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC)’ye bağlantılar olacak.

Haberimizde ifade ettiğimiz gibi koronavirüs vaka sayılarında ciddi bir artış söz konusu ve ABD, dün yalnızca bir günde 50 bin yeni vaka açıklayarak rekor kırdı. Facebook’un yeni hatırlatma notu da aslında bu duruma bir yanıt niteliğinde. Şirket, yeni maske uyarı notunu bugün itibarıyla Facebook ve Instagram’a eklemeye başlayacak.



PAYLAŞ